Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajský soud zrušil Aktualizaci územního plánu

Krajský soud 23. 1. 2015 označil postup schvalování rozsáhlé aktualizace brněnského územního plánu za nezákonnou. Svým rozhodnutím zrušil ty změny územního plánu, které začaly platit 14. srpna loňského roku. Jakmile vstoupí rozhodnutí soudu v právní účinnost, vrátí se brněnský územní plán do stavu, který platil ještě 13. srpna 2014. Brno tedy i nadále bude mít platný územní plán, podle kterého mohou všichni stavebníci na území města postupovat. Písemný rozsudek by měl být na MMB doručen v nejbližších dnech.

Protože kromě řady kontroverzních změn obsahovala Aktualizace také mnohé důležité, nikým nenapadané části, zahájí vedení města okamžitě proces, kterým se tyto pro Brno velmi důležité změny do územního plánu dostanou. Příkladem mohou být opatření protipovodňové ochrany, opatření na podporu cyklodopravy, doplnění systému záchytných parkovišť nebo pravidla pro regulaci výšky zástavby.

„Dnes vypadl ze skříně dosud největší kostlivec, kterého za sebou nechalo minulé vedení města. Tisíce lidí, kteří se cítili ohroženi změnami, které prakticky bez diskuse prohlasovala bývalá magistrátní koalice, si nyní budou moci oddechnout. Na druhou stranu rozhodnutím soudu přestávají platit i některé důležité pozitivní úpravy, které město pro svůj rozvoj potřebuje, například stabilizace systému ochrany proti povodním nebo plán opatření na podporu cyklodopravy. Tato opatření jsme připraveni do územního plánu co nejrychleji vrátit. Pracovat na tom začínáme už dnes. Do přípravy zapojíme v mnohem větší míře odbornou i laickou veřejnost.“

Změna územního plánu města Brna (ÚPmB) „Aktualizace ÚPmB“

Změna Územního plánu města Brna „Aktualizace ÚPmB“  byla vydána opatřením obecné povahy č. 3/2014, které nabylo účinnosti 14. 8. 2014. U Krajského soudu v Brně byl v listopadu loňského roku podán návrh na zrušení uvedeného opatření obecné povahy; návrh podalo 15 subjektů (11 fyzických osob a 4 občanská sdružení – spolky).

Tisková zpráva

Štítky územní plán, Brno, Krajský soud v Brně, krajský soud v Česku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský soud zrušil Aktualizaci územního plánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.