Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj od května zpřístupní rozklikávací rozpočet

Na návrh hejtmana Michala Haška v pondělí 13. dubna 2015 Rada Jihomoravského kraje projednala zavedení tzv. rozklikávacího rozpočtu, který bude od letošního května pro veřejnost přístupný na webových stránkách kraje.

Rozklikávací rozpočet poskytuje informace o stavu a vývoji rozpočtu nejen samotné organizaci, ale i široké veřejnosti. Je to nástroj k posílení transparentnosti hospodaření organizace a k navození důvěry mezi občany a veřejnou správou (samosprávou), který umožňuje subjektům státní správy a samosprávy projevit svůj vstřícný přístup a transparentní chování k občanům.

Rozklikávací rozpočet zpřístupňuje ekonomická data uživatelsky nenáročnou formou jednoduše a srozumitelně pomocí interaktivních, graficky přehledných výstupů  - obsahuje srovnávací tabulky a grafy. Umožňuje proklikávání příjmů a výdajů od jejich celkové výše postupně až na detailní pohled na jednotlivé položky a paragrafy, dále umožňuje sledovat hospodaření organizace z různých úhlů pohledu, zejména v oblasti rozpočtu a účetnictví. Jednoduchou formou zobrazuje stav a vývoj čerpání výdajů a plnění příjmů v členění dle základních rozpočtových kritérií, jako jsou oddíl, paragraf, položka, účelový znak, atd.

Rozklikávací rozpočet Jihomoravského kraje obsahuje data za rok 2014 a aktuální data za rok 2015. K aktualizaci dat bude docházet jednou měsíčně na základě účetní závěrky za daný kalendářní měsíc.

Tisková zpráva

Štítky rozpočet, Jihomoravský kraj, Michal Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj od května zpřístupní rozklikávací rozpočet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.