Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koupaliště Riviéra je nejlepší v republice

Brněnské koupaliště Riviéra zvítězilo v celostátní soutěži TOP AQUA ZAŘÍZENÍ 2014 v kategorii Venkovní aquaparky a koupaliště pro sezonní provoz. Na druhém místě se umístilo koupaliště Mladá Boleslav a na třetím koupaliště na Kraví hoře.

Pořadatelem této soutěže je Asociace bazénů a saun České republiky. Výsledky soutěže byly vyhlášeny 17. září při příležitosti veletrhu Bazény, sauny & SPA.

„Porota u koupaliště Riviéra ocenila zejména velikost a využití areálu, udržované a čisté prostředí, vstřícný a komunikativní personál i nabídku aktivit pro návštěvníky,“ uvedla vedoucí areálu Riviéra Iveta Nováková.

Soutěže ve čtyřech hlavních kategoriích se zúčastnilo 43 aquaparků, bazénů a koupališť z celé České republiky a vyhodnocovala ji komise složená z předních našich odborníků v této oblasti.

Soutěž probíhala celoročně. Komise prověřovala úroveň služeb v jednotlivých zařízeních, porovnávala výpočty spotřeby energií, hodnotila obchodní i marketingové aktivity směrem k návštěvníkům.

Mezi hodnotícími kritérii byla například kvalita informačního systému (orientační tabule a směrovky, ceníky, návštěvní řády, účinnost předkládání informací návštěvníkům), nabídka služeb pro zákazníky i zaměstnance, akce pořádané v prostorech areálu (např. soutěže pro handicapované), hygienické podmínky nebo ekologičnost provozu.

„V letošní sezoně navštívilo koupaliště na Riviéře celkem 34 876 osob. Vzhledem k nepříznivému počasí ale došlo k poklesu návštěvnosti v porovnání s minulým rokem o více než 50 procent,“ konstatovala Michaela Radimská, tisková mluvčí městské společnosti STAREZ – SPORT, která toto zařízení provozuje.

Pokles návštěvnosti ale zaznamenala, zejména v průběhu měsíce srpna, všechna bazénová zařízení s venkovním provozem v Brně.

V letošní sezóně jsme zaregistrovali pozitivní ohlasy na nově nabízené služby – víkendové animační programy pro děti nebo sportovní odpoledne pro dospělé – cvičení na trampolínkách. Hojně využíváno bylo také beachvolejbalové hřiště, které bylo přesunuto blíže k bazénům,“ dodala Radimská.

Historie Riviéry sahá až do počátku 19. století, kdy byla dr. Baierem vystavěna klasicistická budova Lázní (Badhaus). Dnes se tento přírodní areál v sousedství brněnského výstaviště nedaleko centra města řadí mezi největší přírodní koupaliště v České republice.

Koupaliště Riviéra je tvořeno kaskádou tří bazénů v umělém říčním korytě. Všechny bazény jsou zásobovány z nově modernizované úpravny vody, která je součástí areálu.

Přes celý bazénový komplex vedou dva mosty, umožňující snadný a pohodlný pohyb po areálu. K využití jsou rozsáhlé travní plochy, které mohou sloužit pro relaxaci nebo různorodé sportovní činnosti. K dispozici je například hřiště na pétanque, stoly na stolní tenis a dětské hřiště.

V celém areálu je několik stanovišť s různými druhy občerstvení, návštěvníci mohou využít šatny a skřínky pro odložení cenných věcí a oblečení. V areálu je také možnost připojení k WIFI zdarma.

Štítky riviéra, koupaliště, Brno, nejlepší, hodnocení, žebříče, vyhlášení, bazén, soutěž, Česko, Mladá Boleslav, Kraví hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště Riviéra je nejlepší v republice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.