Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Konica Minolta otevřela v Brně inovační centrum, nabídne práci 50 lidem

Společnost Konica Minolta, která se zabývá informačními technologiemi, včera v Brně otevřela centrum pro vývoj inovací. Během tří let v něm chce zaměstnat 50 odborníků, kteří se zaměří na vývoj služeb v oblastech souvisejících se zpracováním dat, bezpečností IT systémů, fungováním virtuálních kanceláří a mobilními aplikacemi.

Jedná se o jedno z pěti světových inovačních center firmy. Brno si vybrala ze 40 evropských měst, řekl při otevření generální ředitel české pobočky Konica Minolta Business Solutions Czech Tomáš Bednář.

Vedení má brněnské inovační centrum v Londýně, odkud budou náměty na vývoj softwarových aplikací přicházet. Podle ředitele londýnské centrály Dennise Curryho si firma vybrala Brno kvůli strategické poloze a dostatečnému počtu odborníků.

"Inovační centrum se zaměří na využití potenciálu pokrokových technologií a softwarových služeb pro naše zákazníky. Zároveň budeme testovat nápady našich zákazníků a vytvářet takové IT služby, který jim pomohou efektivněji podnikat," prohlásil Bednář.

"Zároveň budeme rozvíjet spolupráci s místními partnery, start-upy, dalšími inovačními centry či univerzitami," dodal Bednář. Klíčovým partnerem bude Jihomoravské inovační centrum, které vzniklo v roce 2003 ve spolupráci kraje, města Brna a vysokých škol. Centru Minolty bude pomáhat s navázáním další spolupráce.

Mezi současné inovační projekty ve společnosti patří zařízení pro digitalizaci ručně psaného textu nebo digitální rozhraní pro spolupráci, které umožní interakci mezi oddělenými pracovními týmy. Dále je to například komunikátor, což je zařízení podobné brýlím, v němž jsou 3D holografické prvky a lze je ovládat pomocí gest.

Budování inovačních center je strategií společnosti, která se tak v posledních letech mění z dodavatele hardwaru na poskytovatele komplexních řešení na míru. Celosvětově se snaží investovat miliony korun do rozšiřování portfolia služeb. Česká pobočka aktuálně zaměstnává přes 300 lidí a její loňský obrat je zhruba 1,7 miliardy korun. Je předním hráčem na českém trhu v oblasti tisku a postupně se snaží expandovat na trhu s řešeními pro elektronickou správu dokumentů. Celosvětově firma působí v 64 zemích, zaměstnává 35.600 lidí a centrálu má v Tokiu.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Konica Minolta, Konica Minolta Business Solutions Czech, Dennis Curry, Londýn, Jihomoravské inovační centrum, Minolta, Tokio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konica Minolta otevřela v Brně inovační centrum, nabídne práci 50 lidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.