Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kam v Brně cestují přijíždějící? Odpoví dopravní výzkum

Od 3. do 15. března bude v Brně probíhat rozsáhlý dopravní průzkum zaměřený na ty, kteří do města přijíždějí z okolí. Tazatelé v něm osloví 4200 respondentů přijíždějících do města.

Průzkum se uskuteční na významných přestupních uzlech města Brna: Zvonařka, Hlavní nádraží, Královo Pole nádraží, Mendlovo náměstí, Úzká, Stará Osada. Směrový průzkum je založený na osobním dotazování metodou Face to face.

V době od 6 do 22 hodin budou na 11 přestupních uzlech osloveni cestující starší 15 let, kteří přijíždějí regionálními spoji železniční a autobusové dopravy, se žádostí o vyplnění krátkého dotazníku.

Za spolupráci a dvě minuty svého času stráveného rozhovorem s tazatelem obdrží všichni respondenti drobný praktický dárek. Celý průzkum je anonymní.

Tazatelé budou zřetelně označeni a respondenty osloví na nástupištích po výstupu z regionálního spoje. Bude je zajímat, odkud cestující přijeli, kam se budou dále dopravovat, jaký zvolí dopravní prostředek, kde a jak často musí přestupovat nebo jak často obvykle do Brna cestují,“ sdělila tisková mluvčí Brněnských komunikací, které si výzkum zadaly, Vladimíra Navrátilová.

Získané informace poskytnou podrobnou analýzu volby městské hromadné dopravy – ať už jsou to tramvaje, trolejbusy či autobusy - pro cesty do cílů na území města a jeho okolí.

Poslouží také jako významný podklad pro dopravní plánování a v neposlední řadě budou velkým přínosem pro tvorbu dopravních modelů města Brna. Průzkum zajišťuje pro městskou akciovou společnost Brněnské komunikace firma FOCUS Marketing & Social Research.

Foto: Jiří Prýgl

Štítky Brno, průzkum, Mendlovo náměstí, Brněnské komunikace a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam v Brně cestují přijíždějící? Odpoví dopravní výzkum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.