Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravský kraj dá letos na investice do školství 230 milionů

Okolo 230 milionů korun dá letos Jihomoravský kraj na investice do školství. Peníze pokryjí na 18 projektů, řekl dnes novinářům náměstek hejtmana Stanislav Juránek (KDU-ČSL), který je za školství zodpovědný.

 

Podle něj je částka rekordní a kraj ji mohl poskytnout díky loňskému přebytku v rozpočtu přes půl miliardy korun. V minulosti byly investice do oblasti školství okolo 100 milionů korun. Skoro čtvrtmiliardová částka obsahuje také stomilionovou dotaci státu na zateplení školních objektů. "Zateplení se týká sedmi škol, dalších projektů je 11," informoval Juránek.

Například osm milionů korun dostane Gymnázium Slovanské náměstí v Brně, které má špatnou střechu. "Je ze čtyřicátých let minulého století a už není, jaká by měla být. Krytina vůbec nedrží," zdůraznila ředitelka Ilona Kopecká.

Peníze ale dostanou i další školy. "Poskytneme je na topení pro školu v brněnské Jaselské ulici, ale také na školy v Boskovicích, Znojmě nebo na Hodonínsku," vyjmenoval Juránek. Doplnil, že se kraj snaží vyřešit nejpalčivější problémy. "Chceme, aby se učilo bez problémů," dodal náměstek s tím, že většina prací by se měla uskutečnit o letošních prázdninách.

Jihomoravský kraj významně navýšil investice do školství kvůli tomu, že měl v roce 2014 přebytek v hospodaření více než 550 milionů korun. Kromě investic do školství chce kraj dát peníze na investice do dopravy, zdravotnictví a sociální oblasti a také začít předčasně splácet úvěr Evropské investiční bance.

Zdroj: ČTK

Štítky školství, Jihomoravský kraj, investice, Stanislav Juránek, peníze, KDU-ČSL, Brno, Evropská investiční banka, Znojmo, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj dá letos na investice do školství 230 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.