Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Je ve vašem okolí bezpečno? Ukáže to mapa kriminality

Vražd, loupeží, znásilnění nebo vloupání se ročně v Brně stanou stovky. Díky internetové aplikaci Mapa kriminality mají nyní lidé šanci zjistit, v jak bezpečném policejním okrsku žijí.

Vyhledávání je snadné. Stačí jen zadat místo bydliště a uživatelům se zobrazí, jaké trestné činy jsou nejčastější v jejich okolí a kolik jich bylo objasněno. „Můžou také vyfiltrovat hledání jen na jednu z jedenácti kategorií trestných činů,“ uvedl Michal Tošovský z Otevřené společnosti, která projekt vytvořila. Aplikace také spočítá index kriminality, tedy počet trestných činů na počet obyvatel.

Data v mapě aktualizují tvůrci každý měsíc. „Lidé mohou v aplikaci hledat dokonce zpětně až do roku 2008,“ sdělil Tošovský. Dodal, že zajímavé bude sledovat, jak se v mapě projeví například rozhodnutí některých městských částí k nulové toleranci hazardu.

Projekt oceňuje například Lukáš Pavlík z Bohunic. „Příjemně mě překvapilo, že jsme ve srovnání s ostatními částmi Brna jedna z nejbezpečnějších částí. Mapu určitě v budoucnu občas znovu zkontroluji, abych se ujistil, že se to nezměnilo,“ uzavřel Pavlík.

Autoři

Štítky kriminalita, mapa, trestné činy, Brno, trestný čin, Michal Tošovský, Lukáš Pavlík, Otevřená společnost, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je ve vašem okolí bezpečno? Ukáže to mapa kriminality  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.