Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

IN-JOY nabídne hry, technologie a streetovou kulturu

Vyzkoušet nejvýkonnější počítač v České republice, projít se zákoutími New Yorku nebo si jen odpočinout a poslouchat přitom hudbu budou mít od pátku návštěvníci brněnského výstaviště. Začíná tam nový třídenní festival zábavy a streetové kultury IN-JOY.

Akce se odehraje ve třech tematicky rozdělených pavilonech. „Milovníci hudby určitě ocení Music a Talent Hall v pavilonu B, kde se mimo jiné v sobotu odpoledne uskuteční Talent contest, do které se přihlásilo množství kapel a interpretů,“ uvedla mluvčí brněnského výstaviště Dita Brančíková. Organizátoři z přihlášených vybrali desítku nejlepších, kteří svedou souboj přímo před návštěvníky. „Jejich výkon posoudí odborná porota složená ze známých osobností. Vítěz pak večer vystoupí na koncertu IN-JOY Dance a Hip Hop Stars,“ podotkla mluvčí.

Spolu s vítězem se na koncertu předvedou Dara Rolins, Rytmus, Mista, ex-VyVolený El Nino nebo porotce Česko Slovensko má talent Jaro Slávik. „V neděli se koná ještě menší koncert, na kterém si zahrají amatérské kapely,“ informovala Brančíková.

Na sobotní show se chystá také Jiřina Suchá. „Miluju Rytmusovy písničky a celkem zvědavá jsem i na vystoupení Jara Slávika,“ svěřila se Suchá.

O navození atmosféry zákoutí newyorských ulic se pokusí Street City v pavilonu E. „Odprezentuje se tam více než dvě stě umělců a sportovců. Návštěvníci se mohou těšit na exhibice, battly či workshopy se špičkovými umělci,“ řekla mluvčí. Dodala, že k vidění bude i svařování sochy z kovového šrotu nebo street art na autě.

Na své si přijdou také hráči a fanoušci technologií. „V pavilonu C vytvoříme arénu, kde se uskuteční turnaje v počítačových hrách. Zájemce čeká Quake Live nebo League of Legends. K dispozici jim bude také nejvýkonnější počítač v České republice,“ vyjmenovala Brančíková. Lidé si také budou moct dotykové notebooky a tablety vyzkoušet.

Na tuto část festivalu se těší například Pavel Ospalý. „Připomíná mi to zrušený veletrh Digitex, kam jsem se na nové technologie a hry chodil rád dívat. Proto určitě zajdu i sem,“ zdůvodnil Brňan.

Za vstup na festival zaplatí návštěvníci od sto do sto padesáti korun, za lístek na koncert pak dvě stě padesát korun v předprodeji. „Vstupenky jsou k dostání v síti Ticket Art a Ticketpro, ale také v obchodech Cropp Town,“ sdělila Brančíková. Na místě startuje cena lístku na koncert na tři sta padesáti korunách. „Držitelé ISIC karet nebo Rodinných pasů navíc získají na pokladnách na vstupném slevu,“ uzavřela mluvčí.

Soutěž

Soutěžíme o vstupenky, které zahrnují vstup na fesťák i koncert Rytmuse a Dary.

Vyhrát může ten, který správně odpoví na otázku:

Ve kterém pavilonu sídlí část festivalu nazvaná "Street City"?

Odpovědi posílejte na e-mail redakce@brnenskadrbna.cz. Tři vylosovaní autoři správných odpovědí získají po dvou vstupenkách! Své odpovědi posílejte do středy 20. 11. do 23.59 h. Hodně štěstí!

Autoři

Štítky IN-JOY, BVV, výstaviště, Jaro Slávik, Česko Slovensko má talent, Rytmus, Dara, Rolins, El Nino, VyVolení, festival, koncert, technologie, kultura, pavilon, vstupenka, Česko, Brněnské výstaviště, New York, Dara Rolins, Invex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IN-JOY nabídne hry, technologie a streetovou kulturu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.