Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hrubá stavba nového studia ČT v Brně má být hotová v červenci

Hrubá stavba nového brněnské studia České televize v Líšni v bývalém areálu Zetoru by měla být hotová na začátku července. Zatím stále platí, že z centra města se má všech 250 zaměstnanců stěhovat na okraj Brna v létě příštího roku tak, aby na podzim mohlo naplno fungovat, řekl na jednání Rady ČT v Brně ředitel brněnského studia Jan Souček.

Stavba za 299 milionů korun začala loni v listopadu, mezitím se podařilo bývalou administrativní budovu očistit na skelet a další nepotřebné budovy zbourat a udělat základy nových budov. Zatím se staví podle plánovaného harmonogramu. "Nyní probíhá výběrové řízení na externí technický dozor a připravujeme výběrové řízení na dodavatele audiovizuální technologie a na firmu, která bude stěhovat techniku ze současného studia do Líšně a oživí celý komplex," řekl Souček. Stejně tak ČT vybírá provozovatele restaurace.

V lednu už by měla ČT převzít stavbu, v červnu příštího roku se mají montovat technologie a v srpnu je v plánu zahájení zkušebního provozu. "Více než dvě třetiny technologií převezeme ze současného studia a téměř 30 procent technologií musíme koupit," uvedl Souček.

ČT opustí studio v centru města v ulicích Běhounská a Jezuitská, kde sídlí od svého vzniku v roce 1961. "Kdybychom se snažili modernizovat stávající budovy, které se postavily před druhou světovou válkou, bude to dražší než nové studio a nikdy nedosáhneme ideálního stavu," uvedl Souček. Až se studio přestěhuje, nabídne ČT budovy v centru Brna v dražbě či přímém prodeji. Za jakou cenu je bude nabízet, zatím není zřejmé, je potřeba nejprve udělat znalecké posudky.

Zdroj: ČTK

Štítky Česká televize, studium, Brno, Jan Souček, technologie, Líšeň, Zetor, studio, druhá světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrubá stavba nového studia ČT v Brně má být hotová v červenci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.