Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hromadná doprava v Brně kolabuje kvůli námraze na trolejích

Městská hromadná doprava v Brně dnes odpoledne kolabovala kvůli námraze na trolejích. Na některých místech troleje zkratovaly. Tramvaje se kvůli tomu zastavily i na rušném dopravním uzlu v Joštově a České ulici, zjistila od mluvčí dopravního podniku Lindy Hailichové a ze systému umožňujícího sledování provozu.

Ve městě prší a teploty se pohybují kolem nuly. Zatímco na vozovce voda zatím nezamrzá, na trolejích, ale i stromech a římsách se vytvářejí rampouchy a zmrazky.

Českou a Joštovu ulici začaly tramvaje znovu obsluhovat přibližně v 15:45. Nadále tramvaje nejezdí v úsecích Novolíšeňská-Mifkova, Krásného-Stránská skála a Rakovecká-Ečerova, kde je pod smyčkou přepálená trolej, informoval Dopravní podnik města Brna na svém facebookovém profilu. Zkolabovaly totiž i webové stránky.

Problémy mají kromě tramvají také trolejbusové spoje. Nejezdí do Kohoutovic, na Vinohrady, na Kamenný vrch, do Bohunic, Slatiny a Šlapanic. Podobná situace je podle Hailichové zcela mimořádná.

Pracovníci podniku musejí troleje manuálně čistit. Všechny záložní autobusy jsou nasazeny do provozu, přesto musejí cestující na některých místech počítat se zpožděním až 60 minut. Většina vozidel na linkách elektrické rakce se pohybuje zcela mimo pravidelný jízdní řád.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Dopravní podnik města Brna, Kamenný vrch, Slatina, Brno-Bohunice, Šlapanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hromadná doprava v Brně kolabuje kvůli námraze na trolejích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.