Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hráči i trenéři prvního týmu navštívili děti na Klinice dětské onkologie

Že HC Kometa Brno nemyslí pouze na hokej, víte již dlouho. V pátek 13. prosince 2013 se po poledni celý tým včetně trenérů vydal na oddělení dětské onkologie do Dětské nemocnice na Černopolní v Brně.

Hráči přinesli dětem komeťácké plyšové medvědy a sestřičkám modrobílé růže, fanynky napekly pro děti speciální perníčky se symbolikou Komety. Největším dárkem samotným byla samozřejmě přítomnost celého prvního týmu Komety, který většinu dětí alespoň rozveselil. Zatímco si hráči s dětmi povídali, děti mohly přestat myslet na nemocniční prostředí. Návštěva se povedla, hluboký zážitek nezažily pouze nemocné či uzdravující se děti, ale samozřejmě i hráči a trenéři extraligového áčka Komety.

Kometa má ve svých řadách hned několik otců. Na jejich tvářích bylo vidět, o jak citlivé téma se jedná. „Člověk si musí uvědomit, že to může potkat i jeho, hlavně ty z nás, co máme děti. Snažili jsme se být pro děti i rodiče pozitivní, ale je jasné, že tyto věci jsou nepříjemné pro každého,“ říkal obránce Komety Tomáš Žižka, jenž si uvědomoval, jak mohou hráči dětem pomoct: „Podobné věci musí být, protože my dětem, které jsou nemocné a bojují s nemocemi, musíme přinést nějakou radost. Věřím, že jsme děti rozveselili a naše návštěva měla úspěch,“ říkal čtyřiatřicetiletý tatínek.

Na jeho slovo navazoval také kapitán Komety Leoš Čermák: „Když člověk vidí nemocné děti, není to nic jednoduchého. Uvědomíte si, že když máte zdravé děti, je to k nezaplacení a musíte za to být šťastný. Je to v životě to nejvíc. Nemoc je naopak to nejhorší, co vás může potkat. Člověk s tím pak musí bojovat a snažit se být pozitivní, protože pak jde léčba líp. Jsou to nepříjemné osudy,“ povídal Leoš Čermák.

Za dětmi podobně jako hráči Komety chodí na návštěvy sportovci či známé osobnosti odhadem šestkrát ročně, což nám prozradila vrchní sestra Martina Petlachová. „Bylo vidět, že se to dětem líbilo. Bylo to pro ně rozptýlení. Dělo se něco jiného, neměly žádné ošetřovatelské zákroky, dostaly dárečky, viděly hokejisty, se kterými si mohly popovídat, díky čemuž se jim teď motá v hlavičce i něco jiného než nemocniční prostředí. Bylo to pro ně hrozně fajn. Navíc sport je super, takže to bylo dobře pro děti i pro rodiče,“ těšilo vrchní sestru. „Pokud se s hráči setkali větší kluci, určitě je to více zajímalo… Máme všude televize, mohou si půjčit notebook a brouzdat na online přenosech. Menší děti dostaly plyšáka, se kterým si budou nějakou dobu hrát,“ dodávala Martina Petlachová. My za Kometu přejeme dětem, aby se uzdravily.

HC Kometa Brno

Štítky HC Kometa, Brno, hokej, nemocnice, onkologie, HC Kometa Brno, trenér, Dětská nemocnice FN Brno, návštěva, Leoš Čermák, Tomáš Žižka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči i trenéři prvního týmu navštívili děti na Klinice dětské onkologie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.