Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hospodské kvízy jsou stále populárnější

Kolika způsoby lze v kámasútře políbit ženu? Za jakou stranu kandiduje Angela Merkel? I tyto otázky se objevily v hospodských kvízech. Zábava, při které parta maximálně šesti lidí odpovídá nad sklenkou alkoholu na pětapadesát otázek z oblasti sportu, kultury, umění nebo historie, je mezi mladými stále oblíbenější.

Několika kvízů se zúčastnila i studentka Jolana Rumanová. „Přijde mi to jako zajímavé zpestření posezení s kamarády. Vždycky tam vládne super atmosféra, mezi týmy panuje zdravá soutěživost, ale na konci se vždy vítězové rozdělí o výhru s ostatními,“ popsala Rumanová. První cenou ve vědomostní soutěži obvykle bývá lahev alkoholu.

Přesvědčit majitele podniků k pořádání kvízů přitom podle organizátora Tomáše Hlouška není příliš složité. „S akcí mají minimální náklady a ve všední dny jim do posledního místa zaplní podnik návštěvníci, kteří si často po skončení kvízu hned zarezervují místo na příští týden,“ řekl pořadatel. Několik majitelů hospod se mu proto už ozvalo, že by chtěli kvízy hostit. „Pokud mají fungující stránky na Facebooku, přes které funguje propagace, a odpovídající zázemí, není problém se domluvit,“ uvedl Hloušek.

S pořádáním kvízů začal v Blansku. „Protože měly velký úspěch, přišlo mi logické udělat akci ve větším městě, jako je Brno,“ vysvětlil Hloušek. Doplnil, že sice pár prvních kvízů trvá, než se o akci dozví více lidí. „Na úvodní soutěž tak většinou dorazí kamarádi moderátora a štamgasti, na další kamarádi kamarádů. A ten okruh se postupně rozrůstá,“ sdělil organizátor.

Vybrané hospodské kvízy v Brně
The Immigrant v pondělí od 19:00
Clubwash v úterý od 19:00
Baráčnická rychta v úterý od 19:00
Ottoman Trumpet ve čtvrtek od 19:30
Palác Prigl ve čtvrtek od 19:30

Hloušek kvízy také moderuje a vymýšlí otázky. „S těmi mi však už pomáhají další, protože si myslím, že více lidí může sestavit pestřejší a zábavnější test,“ podotkl pořadatel. Snaží se přitom, aby byla každá soutěž vyvážená. „Příprava je velmi náročná, hodně času zabere vyhledávání různých zajímavostí a perliček,“ uvedl Hloušek.

Kvůli rozmanitosti kvízu je podle Rumanové důležité sestavit tým z lidí studujících různé obory. „Mají pak lepší rozložení znalostí. Ale přesvědčila jsem se, že i s partou samých sociologů se může člověk umístit na předních příčkách,“ informovala studentka.

Protože oblíbenost kvízů roste, připravují organizátoři i dlouhodobé soutěže pro nejlepší týmy. „Hraje se například o bečku piva. Pro většinu soutěžících však není hlavní motivací výhra, chodí se hlavně pobavit,“ tvrdí Hloušek.

V Brně si mohou lidé přijít zasoutěžit hned na několik míst. „My momentálně pořádáme kvízy v Prigl Paláci a Ottoman Trumpet. V obou podnicích akce začínají ve čtvrtek od půl osmé večer,“ konstatoval Hloušek. Zájemcům stačí sestavit tým, rezervovat si místo na facebookové události kvízu a přijít plní vědomostí. „Na místě pak zaplatí startovné třicet korun za soutěžícího. Je to proto, že výroba kvízu zabere několik hodin. Účastník za vstupné na oplátku dostane dvě a půl hodiny aktivní zábavy,“ uzavřel Hloušek.

Autoři

Štítky hospodský, kvíz, pub, quiz, pubquiz, ottoman, trumpet, clubwash, zábava, Brno, zprávy, 2014, Angela Merkelová, soutěž, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospodské kvízy jsou stále populárnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.