Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horký pátek: hořely kombajny, bourala auta a motorky

V pátek řešili hasiči od dvanácti hodin do sobotní sedmé hodiny ranní celkem 28 událostí z toho 9 dopravních nehod, 2 požáry kombajnů, 2 požáry osobních aut a 1 požár dodávky. Celkem bylo zraněno 14 lidí. Bohužel i jeden člověk zemřel. Škoda po požárech byla vyčíslena vyšetřovateli na téměř dva a půl milionu korun.

Dopravní nehody

Po patnácté hodině hasiči pomáhali u dvou nehod motorkářů, při kterých se zranili dva muži a jedna žena. V Želešicích se srazil motorkář s autobusem a na 198. kilometru nezvládl muž, který jel se spolujezdkyní, svou motorku. Všechny tři zraněné osoby transportovala Zdravotnická záchranná služba do nemocnic. Hlavní silnice v Želešicích po dobu zásahu hasičů byla uzavřena a automobily odkláněla Policie ČR po objízdných trasách. Na dálnici byl omezen provoz a všechny vozy mohly plynule projíždět kolem nehody odstavným pruhem. 

V 16:20 přijalo Krajské operační a informační středisko hlášení o další dopravní nehodě na ulici Milady Horákové v Brně. Srazily se tam dva osobní vozy a po nárazu zůstaly v tramvajovém kolejišti. Jednotka hasičů zajistila vozy proti případnému vzniku požáru. Přibližně dvacet minut byla zastavena tramvajová doprava na této ulici. Jednomu muži se po nehodě udělalo nevolno, proto mu hasiči přivolali záchrannou službu.

Další vážná nehoda motocyklu s osobním vozem, se stala krátce po půl deváté večer na silnici I/54 mezi Strážovicemi a Kyjovem. Při nehodě zemřel motorkář a další čtyři osoby byly zraněny. Hasiči spolupracovali se ZZS JMK při ošetření pacientů, zajistili auto a motorku proti případnému vzniku požáru a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. 

Pět hořících kombajnů za týden

Foto: HZS JMKO tři minuty později vyjížděli hasiči do Veverské Bitýšky rovněž k požáru kombajnu. Technická závada na stroji způsobila škodu přibližně za 100.000 Kč. Před příjezdem řidič kombajnu použil 2 přenosné hasící přístroje a zabránil tak větším škodám. Hasiči po příjezdu ochladili místo požáru. Po vyloučení možnosti dalšího vzniku požáru odjeli. Část jednotek se vrátila na své základny a profesionální hasiči z Tišnova jeli na nahlášený požár lokomotivy na tamní nádraží.  Po příjezdu prvních jednotek hasiči zjistili, že se nejedná o požár a jde jen o technickou závadu.

V průběhu uplynulého týden hořelo 5 kombajnů a škoda na těchto zemědělských strojích byla vyčíslena na celkovou částku 5.800.000 Kč. S největší pravděpodobností většina požárů vznikla po technických závadách. Příslušníci zjišťování příčin požárů u několika případů zatím vyšetřování nedokončili.

Další výjezd hasičů byl potřebný u požáru dodávkového automobilu na dálnici u Tučap na Vyškovsku, kde požár způsobil škodu ve výši 400.000 Kč. Za hodinu po návratu jednotek od požáru vyjížděli hasiči znovu na dálnici D1 k požáru osobního auta u Rousínova. Na vozidle s pohonem na plyn byla způsobena škoda přibližně 10.000 Kč.

Zdroj HZS Jihomoravského kraje

Štítky hasiči, požár, nehody, Brno, kombajn, dopravní nehoda, Želešice, Policie České republiky, Milada Horáková, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horký pátek: hořely kombajny, bourala auta a motorky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.