Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hejtman ocenil mladé zachránce života

Za záchranu lidského života byli vyznamenáni medailí Jihomoravského kraje tři studenti středních škol zřizovaných krajem. Ocenění jim v brněnském sídle kraje předal ve středu 4. března 2015 hejtman Michal Hašek.

„Je to obdivuhodná věc, dnes nevídaná. Řada lidí, když je nějaký problém, tak raději jdou dále, otočí hlavu nebo nejsou schopni pomoci. O to víc si vážím hrdinského činu těchto mladých lidí a byl jsem rád, že jsem je mohl jménem Jihomoravského kraje vyznamenat,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Nikola Janovská a Eva Komárková jsou studentkami VOŠ zdravotnické Brno, Kounicova 16. Dne 19. prosince 2014 společně zahájily laickou resuscitaci u člověka, kterého postihl náhlý infarkt, okamžitě přivolaly lékařskou pomoc, a tím se bezprostředně, a zcela zásadně podílely na záchraně jeho života.

Michal Loub je žákem druhého ročníku Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy, obor vzdělání zedník. V rámci odborného výcviku 11. prosince 2014 společně se svým instruktorem prováděli izolaci střechy garáže u rodinného domu. Instruktorovi se udělalo nevolno a upadl do bezvědomí. Michal ho při pádu na střeše zachytil, stabilizoval a zajistil, aby ze střechy nespadl. Zavolal první pomoc a do příjezdu sanitky pečoval o svého instruktora. Poté se podílel na jeho odvozu na vyšetření.

Tisková zpráva

Štítky Michal Hašek, Jihomoravský kraj, Brno, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman ocenil mladé zachránce života  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.