Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči více než 50 hodin bojovali s požárem na Vyškovsku

Více než 50 hodin zasahovali hasiči u požáru velkokapacitního seníku ve Studnicích na Vyškovsku. Plameny vyšlehly v pátek kolem 15:00, poslední jednotky odjížděly ze zemědělského areálu dnes v podvečer. Škoda činí nejméně 4,5 milionu korun.

Vyšetřování příčiny ještě neskončilo, jednou z možností je samovznícení uskladněného sena, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči v pátek dokonce museli vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. Budova o půdorysu 60 krát 20 metrů a výšce přibližně 15 metrů byla plná sena. Střecha se propadla, oheň se rozšířil také na dva hospodářské stroje. Blízký kravín s dobytkem se však podařilo uchránit. 

Celý víkend pak hasiči nechávali seno kontrolovaně vyhořet. Část materiálu vyváželi ven z budovy a prolévali jej vodou. Pomocí výškové techniky také museli odstranit ohořelé plechy, které nebezpečně visely z opláštění budovy. Požár se obešel bez zranění.    

Hasiči mají v posledních dnech mnoho práce také kvůli požárům suchých porostů. Od začátku července měli více než 200 takových zásahů. V loňském roce jich bylo ve stejném období pouze 71.

Zdroj ČTK

Štítky hasiči, požár, Vyškovsko, okres Vyškov, seno, Studnice, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči více než 50 hodin bojovali s požárem na Vyškovsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.