Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Chlapec v Brně vypadl při oslavách Nového roku z okna

Patnáctiletý chlapec s téměř dvěma promile alkoholu vypadl v Brně při oslavách Nového roku z okna druhého patra. Případ se stal v Juliánově. "Chlapec tam slavil se dvěma děvčaty ve věku 14 a 13 let. Nechyběl jim alkohol, který si bez dovolení vypůjčili z rodičovských zásob," uvedl brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podle něj právě alkohol celou událost zapříčinil. "Chlapec byl při vědomí a putoval do nemocnice. Ještě předtím ale absolvoval dechovou zkoušku, která prokázala 1,6 promile alkoholu," doplnil Šváb. Policisté, kteří kontaktovali rodiče, se případem nadále zabývají.

Rekordní počet výjezdů kvůli oslavám

Rekordní počet výjezdů zaznamenali o silvestrovské noci hasiči v Jihomoravském kraji. Od 20. hodiny posledního dne loňského roku do dnešní čtvrté hodiny ranní vyjížděli k 26 událostem. V předchozích pěti letech byl průměrný počet okolo 12 výjezdů.

"Ošetřovali jsme zraněné po manipulaci s pyrotechnikou. Lehké zranění utrpělo i dítě, o prsty přišel při manipulaci s pyrotechnikou mladý muž na Znojemsku," sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Podle ní bylo okolo 50 úrazů. "Většina vznikla vlivem alkoholu, který byl jako každý rok jedním z hlavních problémů. Ve 12 případech někdo někoho napadl a stejný počet lidí mělo stav závažné opilosti," uvedla.

Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky se v noci z pohledu hasičů nestalo nic vážného. "Většinou jsme likvidovali požáry odpadů, kontejnerů a popelnic. Dva lidé se zranili. Předběžná škoda přesáhla půl milionu korun," řekl.

Mezi závažnější zásahy hasičů patřil požár chaty v městské části Jundrov. Hasiči o něm dostali informaci pár minut po půlnoci. "Při příjezdu jednotek byla celá v plamenech. Do dvou hodin jsme požár zlikvidovali. Uvnitř trosek jsme nikoho nenašli. Vzhledem k charakteru budovy pravděpodobně nevznikla ani žádná škoda," sdělil mluvčí.

Nejvíce výjezdů měli hasiči v Brně, kde jich bylo 13. V mnohem menší míře zasahovali v ostatních regionech Jihomoravského kraje.

Statistika noci z 31.12. na 1.1. (20. – 4. hodina)

Počty výjezdů podle typu:   Počty výjezdů podle územních odborů:
15x požáry odpadů, popelnic, kontejnerů   13x Brno město
3x otevření uzavřených prostor   4x Blanensko
2x planý poplach   4x Hodonínsko
1x spolupráce se záchrannou službou při použití AED   2x Břeclavsko
1x dopravní nehoda   2x Znojemsko
1x požár auta   1x Brno venkov
1x požár chaty    
1x požár průmyslové budovy    
1x odstranění nebezpečných stavů    

Napsal: Ondřej Steiger

Štítky Brno, alkohol, slavnost, požár, Pavel Šváb, Juliánov, silvestr, Jihomoravský kraj, okres Znojmo, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapec v Brně vypadl při oslavách Nového roku z okna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.