Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ghettofest v Bronxu kvůli nabitému programu již od 12:30

Pouliční festival Ghettofest, zaměřený na pozitivní zkušenosti ze soužití lidí v takzvané sociálně vyloučené lokalitě, seznámí návštěvníky mimo jiné i s historií místa kolem brněnské ulice Bratislavská.

Právě tady, v okolí parku Hvězdička na Hvězdové a Bratislavské ulici, se bude tento víkend akce konat. Součástí festivalu budou přednášky, koncerty, taneční vystoupení i módní přehlídka. Program je tak nabitý, že se začátek musel posunout na 12:30, řekla dnes PR manažerka Alice Heráková. Na organizaci akce se podílí ve velké míře dobrovolníci.

Letošní ročník je druhý, loni akci navštívilo kolem 3000 lidí. "Akce se již prvním ročníkem zapsala výrazně do kulturní mapy Brna. Letos festival vznikal zcela dobrovolnicky s minimálními prostředky. Všichni umělci vystupují za minimální honoráře," uvedla Heráková. Vystoupí například romská kapela Imperio, následují Gentle Irony Trio, Homoguru, Dusche, Zdeněk Bína a Jan Urbanec nebo festivaloví Bitumen beat.

Výrazná bude i taneční část festivalu. Její součástí bude dance battle pro tanečníky z ulice. Otevřené bude také Muzeum Romské kultury a přednášku bude mít spisovatelka Kateřina Tučková. Vystoupí v rámci odborné části věnované minulosti lokality, která bývala výstavní měšťanskou čtvrtí. Nyní je magistrátem nazývána jako sociálně vyloučená lokalita.

Cílem celé akce je podle organizátorů otevřít oblast, kde převažuje romská komunita, ostatním obyvatelům Brna. "Ghettofest je unikátní sociálně-kulturní koncept pouličního festivalu vytvořený přímo pro lokalitu brněnského Bronxu," uvedla Heráková. Vstupné na akci bude dobrovolné.

Zdroj: ČTK

Štítky festival, Bronx, Ghettofest, Brno, Zdeněk Bína, Kateřina Tučková, přednáška, Muzeum romské kultury, Imperio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ghettofest v Bronxu kvůli nabitému programu již od 12:30  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.