Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Filharmonii Brno čeká v únoru atraktivní zájezd do Ománu

Filharmonii Brno čeká v únoru atraktivní zájezd do Ománu. V moderním a luxusním koncertním sále v Maskatu dvakrát doprovodí Hamburský balet při provedení Louskáčka od Petra Iljiče Čajkovského. Filharmonici letos předvedou své umění také v Německu, Rakousku, Slovinsku a na podzim se po dvou letech vrátí do Japonska. Přehled zájezdů poskytla mluvčí orchestru Lenka Němcová.

Sultanát Omán je přímořský stát na jihovýchodě Arabského poloostrova. Vládce země, dědičný absolutistický monarcha, jakožto milovník vážné hudby a umění nechal v Maskatu vybudovat komplex spojující divadlo s koncertní síní, zahradami a luxusním zázemím.

"Je to umělecký skvost," řekla ČTK loni Eva Blahová, která tam v květnu zavítala jako tehdejší šéfka brněnské opery s inscenací Rusalky. Filharmonici tamní podmínky vyzkoušejí 27. a 28. února.

Orchestr však letos nezanedbá ani své obvyklé destinace, tedy zejména Rakousko a Německo. Ve vídeňském hudebním paláci Konzerthaus se 28. ledna představí s tenoristou Josephem Callejou.

V březnu zamíří do Villachu a Mariboru, v květnu pak na Festival Richarda Wagnera ve Welsu v Rakousku, kde spolu s Českým filharmonickým sborem Brno odehraje zahajovací i závěrečný koncert. Ve zbytku roku jsou v plánu další vystoupení v německy mluvících zemích.

Do Japonska se Filharmonie Brno vrací každý druhý rok. V roce 2013 tam odehrála 12 koncertů, které přilákaly 13.580 lidí. Hudebníci prožili také jedno slabé zemětřesení, ovšem na podobné události jsou už zvyklí z dřívějších zájezdů do země vycházejícího slunce. Letošní turné zřejmě potrvá od 27. října do 18. listopadu.

Zdroj: ČTK
Foto: filharmonie-brno.cz

Štítky zájezd, Omán, Brno, Rakousko, Japonsko, Německo, Pjotr Iljič Čajkovskij, Maskat, Slovinsko, umění, Richard Wagner, Arabský poloostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filharmonii Brno čeká v únoru atraktivní zájezd do Ománu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.