Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Brna se po pěti letech vrátí výstava preparovaných těl

Do Brna se po pěti letech vrátí výstava Bodies Revealed tvořená preparovanými lidskými těly a orgány. Počtem exponátů převýší pražská uvedení z posledních let. Expozice potrvá od konce července do konce roku, oznámili v úterý pořadatelé z agentury JVS Group v tiskové zprávě. Přesné místo konání zatím nezveřejnili, slibují dvanáct velkých sálů.

Těla na výstavě Bodies Revealed jsou upravena moderní metodou konzervace. Pořadatelé je označují za nejlepší a nejnázornější ukázku anatomie. Jedním z atraktivních exponátů je například takzvaný Red man, tedy preparát kompletního krevního řečiště lidského těla.

"Naše exponáty jsou ze sto procent lidského původu. Neexistuje nic autentičtějšího. Žádný umělý model orgánu není přesnější než objekty, které jsou k vidění na Bodies Revealed," uvedl v tiskové zprávě Roy Glover, šéf lékařského týmu, který se podílel na tvorbě exponátů.

Při svém uvedení v nákupním centru Olympia v Modřicích u Brna lákala výstava před pěti lety desetitisíce návštěvníků. Vyvolávala však také nesouhlasné reakce. Například lidovci vyzývali k bojkotu, výstavu považovali za projev neúcty k lidským ostatkům.

Organizátoři celosvětově úspěšné putovní výstavy opakovaně zdůrazňují, že všichni zemřelí dali ještě za života souhlas k preparaci a vystavování svých těl.

Zdroj ČTK

Štítky Bodies, Revealed, výstava, těla, preparovaná, fascinující, Brno, exponát, Modřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se po pěti letech vrátí výstava preparovaných těl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.