Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Děti čtením pomáhají financovat rehabilitační léčbu pro Patrika z Brna

Částku sto tisíc korun načítají děti v rámci projektu Čtení pomáhá na rehabilitační léčbu v ADELI Medical Centre v Piešťanech pro devatenáctiletého Patrika z Brna. Patrik v důsledku dětské mozkové obrny nemůže chodit. Léčba by mu mohla pomoci splnit jeho největší sen, být co nejvíce samostatný a nepotřebovat tolik pomoc druhých.

Když se Patrik před 19 lety narodil, delší dobu nedýchal, a proto již od malička trpí mozkovou obrnou a pohybuje se na vozíku. Navzdory tomu se snaží žít zcela normálním životem. Chodí na střední školu, kde studuje obor tkalcovství, plave, hraje bowling a jezdí na speciální trojkolce. Avšak i při těchto činnostech je závislý na péči ostatních lidí.

Všichni v mém okolí mi moc pomáhají. Rodiče mne každý den vozí do školy a ze školy, i v rámci sportovních činností se vždy mám na koho spolehnout. Moc bych si ale přál, abych pomoc druhých potřeboval co nejméně, a mohl tak žít jako ostatní,“ říká Patrik z Brna.

Patrikovi by ke splnění jeho snu mohla pomoci léčba v piešťanském ADELI Medical Centre, které se specializuje na léčbu pacientů trpících poškozením centrálního nervového systému. Disponuje individuálním přístupem k pacientovi, který je umožněn vysokým počtem kvalifikovaných pracovníků. Výjimečnost centra spočívá také v intenzitě péči.

Jsme moc rádi, že jsme mohli pro Patrika oslovit děti z projektu Čtení pomáhá. Ty nám nyní pomáhají dát dohromady částku sto tisíc korun, která ještě Patrikovi chybí k uhrazení léčby,“ vysvětluje Kristina Jakubcová z Konta Bariéry, na které se Patrik se žádostí o pomoc obrátil.

Pomáhat mohou žáci a studenti základních a středních škol z celé České republiky a v rámci Českých škol bez hranic i ze zahraničí. Stačí se jen registrovat na webových stránkách www.ctenipomaha.cz, přečíst knihu, vyplnit správně kontrolní test, a věnovat získaný kredit v hodnotě 50 korun právě Patrikovi. Iniciátorem a donátorem projektu Čtení pomáhá, do kterého je v současné době zapojeno přes 180 tisíc mladých čtenářů, je Martin Roman.

Tisková zpráva

Štítky léčba, Brno, projekt, Piešťany, Martin Roman, Nadace Charty 77, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti čtením pomáhají financovat rehabilitační léčbu pro Patrika z Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.