Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Den otevřených dveří ve Starobrnu - Mandrage, Kollerband nebo hráči Komety

Letošní tradiční den otevřených dveří Starobrna se blíží. Pivovar jej ovšem pojal ve velkém. Extra chmelený ležák Starobrno Drak poslouží při křtu dresů HC Kometa pro nadcházející sezonu a následovat bude autogramiáda největších hvězd týmu. Návštěvníky čeká šestý zářijový den hned pět hudebních kapel a závěrečný ohňostroj.

Pivovar Starobrno stojí na Starém Brně už 142 let. Dnes jde o moderní pivovar, který zachovává tradiční výrobní postupy doplněné o inovace a moderní technologie a používá ty nejlepší moravské a české suroviny. Portfolio starobrněnských piv zahrnuje výčepní pivo Starobrno Tradiční, nejpopulárnější Medium a dále Ležák, nefiltrovaný Ležák a unikátní speciál Zelené pivo. Před koncem roku 2013 pivovar představil Medák, první pivo s přídavkem medu v historii, a Reservu ze tří druhů sladů, která je za určitých podmínek vhodná k archivování. V roce 2012 nabídla značka svým spotřebitelům nepasterizovanou podobu svých klíčových produktů a stala se hrdým generálním partnerem HC Kometa Brno. Značce Starobrno se pravidelně daří získávat cenná ocenění v degustačních soutěžích. V roce 2013 to bylo zlato pro Starobrno Medium v kategorii světlých ležáků a stříbro pro Starobrno Černé mezi tmavými výčepními pivy ze soutěže Pivo České republiky. Na Zlaté pivní pečeti se podařilo Starobrnu Medium opět získat kov nejcennější. Starobrněnskému ležáku patří také Certifikát vyrovnané kvality z Pivexu 2013. Ležák a Tradiční mají také zlato ze soutěže České pivo 2013, Medium s ním obhájilo stříbro z roku 2012.

Jako obvykle nebudou chybět ani exkurze, dobré jídlo a spousta piva. Areál se otvírá veřejnosti ve třináct hodin a vstup je bezplatný.

Při loňském slavnostním dnu brněnského pivovaru zavítalo do areálu víc než 15 000 lidí, kteří zdolali kolem pěti stovek sudů piva. Důležitou součástí programu bude autogramiáda celého A-týmu hokejového klubu HC Kometa Brno, jehož generálním partnerem je právě pivovar z Mendlova náměstí. Hokejisté pokřtí zbrusu novou sadu dresů, ve které budou nastupovat v letošní sezoně a pro štěstí je zkropí letošní novinka Starobrno Drak.

„Nejen pro všechny fanoušky v pivovaru připravujeme speciální várku Draka, při jehož výrobě pomáhali i samotní hokejisté. Jak se jim to dařilo, můžou všichni návštěvníci vidět ve video spotu, který bude v premiéře představen právě na Dni otevřených dveří. Tato speciální várka extra chmeleného ležáku Starobrno Drak je uvařena k oslavám nové hokejové sezony a bude k dostání v našich hospodách i v obchodních sítích,“ řekla manažerka značky Starobrno Zdenka Mindlová.

Ve čtrnáct hodin odstartuje hudební produkce koncertem skupiny Nebe, následovat ji bude v 15:40 brněnská kapela We on the Moon. Před půl šestou zahraje skupina Lake Malawi, kterou mohou návštěvníci znát hlavně díky zpěvákovi Albertu Černému, který dříve působil v dnes již neexistujících Charlie Straight. Hlavním hvězdami programu však budou David Koller s Kollerbandem a nakonec i populární mladá parta Mandrage.

Celý den bude možné absolvovat prohlídku pivovaru za zvýhodněnou cenu. Před rokem tuto nabídku využilo 1300 návštěvníků. Den zakončí těsně před desátou hodinou večerní slavnostní ohňostroj.

Pivovar Starobrno, Mendlovo náměstí 6. 9. 2014 od 13.00

Štítky Starobrno, den otevřených dveří, program, brno, pivovar, kometa, mandrage, koller, ohňostroj, Pivovar Starobrno, HC Kometa Brno, pivo, Albert Černý, David Koller, Staré Brno, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den otevřených dveří ve Starobrnu - Mandrage, Kollerband nebo hráči Komety  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.