Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezka k Brněnské přehradě dostává nový povrch

Kompletní rekonstrukcí za pět milionů korun prochází jeden a půl kilometru jedné z páteřních brněnských cyklostezek k Brněnské přehradě.

Stavbaři starou stezku na začátku září rozkopali v úseku od lávky u tramvajové zastávky Svratecká k lávce u Kamenolomu, hotovi mají být za měsíc, dnes informoval místostarosta městské části Komín Jiří Sedláček.

Cyklisté si na cyklostezku v minulosti často stěžovali, protože do asfaltu prorůstaly kořeny okolních stromů, inline bruslaři ji nemohli kvůli nerovnostem využívat vůbec. „Stezka bude mít nový asfaltový povrch a sloupy veřejného osvětlení se přesunou tak, aby nepřekážely v jízdě, na což si cyklisté také stěžovali,“ uvedl Sedláček.

Stavba je financována z městského rozpočtu. „Jsme rádi, že cyklostezka bude vyhovovat a my za ušetřené peníze můžeme opravit chodníky na sídlištích,“ řekl Sedláček.

Cyklostezkou k Brněnské přehradě jezdí za příznivého počasí denně stovky cyklistů, kteří ji využívají jak k dopravě do práce, tak k rekreaci. V národním označování má číslo jedna a je součástí dálkové trasy Brno - Praha.

Zdroj: ČTK

Štítky cyklostezka, asfalt, Brněnská přehrada, Jiří Sedláček, cyklista, Brno-Komín, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka k Brněnské přehradě dostává nový povrch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.