Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Čtyři mladí lidé zemřeli po nehodě auta na Znojemsku

Čtyři mladí lidé zemřeli ráno po nehodě osobního auta u obce Suchohrdly u Miroslavi na Znojemsku. Auto narazilo do betonové zídky a pak začalo hořet. Řekla to mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Jde o nejtragičtější letošní nehodu.

Nehoda se stala na hlavním silničním tahu mezi Brnem a Znojmem. Osmnáctiletý řidič Škody Felicia nezvládl řízení, vjel do příkopu a narazil do betonového mostku. Vozidlo začalo po nárazu hořet. Svědkům se z automobilu podařilo vytáhnout pouze řidiče. Ten i přes poskytnutou první pomoc na místě zemřel. Smrt v hořícím automobilu našli i dva stejně staří kamarádi a jedna dívka. Silnice je od 10:30 hodin zase průjezdná, uzavřená byla asi čtyři hodiny.

Nehoda u obce Suchohrdly je z hlediska počtu mrtvých letošní nejhorší dopravní tragédií. Vůbec nejtragičtější dopravní nehoda v Česku se stala v únoru 2008, kdy se na rychlostní silnici R7 u Panenského Týnce na Lounsku střetly nákladní vůz, mikrobus a osobní automobil. Nehoda si vyžádala osm lidských životů. Šest lidí zemřelo v únoru 2011 při srážce dvou aut na rychlostní silnici R46 u Prostějova.

Vážným zraněním jedné osoby skončila dnes kolem poledne i nehoda auta u Bučovic. Řidič vozu Octavia z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, urazil zrcátko protijedoucímu autu a skončil v poli. "Muže musela policejní hlídka na místě oživovat. Byl těžce zraněný. Do nemocnice jej transportoval vrtulník," uvedla vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová.

Zdroj: ČTK

Štítky havárie, okres Znojmo, Suchohrdly u Miroslavi, Brno, Znojmo, Škoda Felicia, Česko, Suchohrdly, Panenský Týnec, okres Louny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři mladí lidé zemřeli po nehodě auta na Znojemsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.