Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Campus Square kupuje od AIG společnost CBRE Global Investors

Jedno z největších nákupních center v Brně Campus Square mění vlastníka. Od developera AIG centrum kupuje společnost CBRE Global Investors. Řekla to Ivona Novotná z poradenské společnosti CBRE. Cena transakce nebyla zveřejněna, podle informací se pohybuje kolem 50 milionů eur (1,3 miliardy Kč).

Obchodní centrum Campus Square je otevřené od roku 2008. Nákupní centrum poblíž dálnice na Prahu, bohunické nemocnice a univerzitního kampusu má rozlohu 21.800 metrů čtverečních a 55 nájemců včetně například maloobchodu Tesco.

"Vzhledem k nedostatku prémiových maloobchodních nemovitostí dostupných na českém trhu a zejména v Brně, byl Campus Square vzácnou a strategickou akvizicí pro našeho klienta," uvedl Tomáš Jandík z poradenské společnosti CBRE.

CBRE Global Investors je jednou z největších světových investičních společností v realitním sektoru. Je nezávisle řízenou dceřinou společností CBRE Group, Inc., světového lídra v sektoru komerčních realitních služeb. AIG obchodní centrum Campus Square postavila v roce 2008, dál v oblasti vlastní kancelářské centrum Campus Square Office Park.

Podle odborníků je aktuální transakce důkazem rostoucího zájmu investorů o moderní zavedené regionální maloobchodní projekty v České republice. "Toto byla první z několika podobných transakcí, které očekáváme v roce 2015," uvedl Jeff Alson z poradenské společnosti CBRE.

CBRE očekává, že maloobchodní sektor bude dominovat českému investičnímu trhu v roce 2015. Několik větších obchodů, které byly započaty v roce 2014, budou uzavřeny v příštích měsících a další přijdou na trhu během letošního roku. CBRE v současné době registruje pro rok 2015 investice do nákupních center ve výši jedné miliardy aur. Bude to více než trojnásobek investičního objemu v maloobchodním sektoru, který byl uzavřen v roce 2014.

Letos v únoru Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) schválil změnu vlastníka pražského obchodního centra Palladium. Kupuje ho německá společnost Union Investment. Aktuálně stejný úřad posuzuje záměr investorské společnosti Atrium European Real Estate, která chce převzít tříčtvrteční podíl v nákupním centru Arkády v Praze na Pankráci. Atrium kupuje podíl za zhruba 162 milionů eur (4,4 miliardy Kč) od francouzské developerské společnosti Unibail-Rodamco.

Zdroj: ČTK

Štítky CBRE Group, obchodní centrum, Brno, Praha, Tesco, Nemocnice Bohunice, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Unibail-Rodamco SE, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Campus Square kupuje od AIG společnost CBRE Global Investors  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.