Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno vybírá i použité rostlinné oleje

Město Brno nově zavedlo na všech svých sběrných střediscích odpadů sběr použitých rostlinných olejů. Použité jedlé oleje mohou občané odevzdat v každém sběrném středisku odpadů, kde je pro tento účel umístěna černá plastová popelnice s nálepkou označující, že jde o nádobu určenou k odkládání olejů z domácnosti.

Rozšiřujeme nabídku třídění pro všechny, kteří se chtějí chovat zodpovědně k životnímu prostředí. Použité rostlinné oleje dělají v odpadních vodách velké potíže, proto na všech 37 sběrných dvorech nabízíme možnost tyto oleje odložit,“ řekl náměstek primátora Martin Ander.

Důležité při odběru rostlinného oleje

Podmínkou při odběru je, aby byl olej v uzavíratelném obalu například v PET láhvi, uzavřené sklenici, uzavřeném kbelíku nebo kanystru. Snahou města Brna je umožnit občanům ekologické nakládání s použitými rostlinnými oleji, protože jejich vylévání do dřezů či toalet výrazně znečišťuje odpadní potrubí, následně systém kanalizace a v konečném důsledku může způsobovat nižší účinnost čističek odpadních vod tím, že nadnáší aktivní kal.

Město Brno má 37 sběrných středisek.

Tisková zpráva

Štítky Brno, olej, Martin Ander

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vybírá i použité rostlinné oleje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.