Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno si připomene 70 let od ukončení druhé světové války

Soubor akcí různého typu s jedním ústředním tématem. To je projekt „Rok smíření“, který připomene ukončení druhé světové války a její dopady na město Brno a jeho obyvatele.

Zároveň má za cíl důstojně uctít památku obětí a ukázat Brno jako město schopné přihlásit se ke své historii v evropském kontextu.

Rok 2015 byl zároveň Radou města Brna vyhlášen jako „Rok smíření“. Rada města Brna uložila zajistit realizaci a koordinaci projektu „Rok smíření“, a to včetně zveřejnění výzvy k zapojení veřejnosti, organizací a jednotlivců do projektu, Turistickému informačnímu centru města Brna.

Kromě hlavní myšlenky je záměrem projektu poukázat na kosmopolitní charakter města a poučit se z historie a vyrovnat se s ní tak, aby měla příznivý vliv na směřování společnosti a města v budoucnosti.

Do projektu se již nyní zapojily – a své akce chystají – Muzeum města Brna, Muzeum romské kultury, Moravské zemské muzeum, Masarykova univerzita, Knihovna Jiřího Mahena, Filharmonie města Brna, Městské divadlo Brno, Moravská galerie, HaDivadlo a Turistické informační centrum města Brna.

Tisková zpráva

Štítky Brno, druhá světová válka, projekt, Jiří Mahen, Muzeum města Brna, Muzeum romské kultury, Masarykova univerzita, Moravské zemské muzeum, Městské divadlo Brno, HaDivadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno si připomene 70 let od ukončení druhé světové války  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.