Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno má nejmodernější Laser arénu ve střední Evropě

16. března byla v Brně otevřena nová Laser Aréna, která se svým designem, technickým provedením a herními možnostmi zařadila na samotnou špičku. Jedná se o nejmodernější arénu ve střední Evropě, kterou aktuálně může člověk navštívit.

Tron Laser Aréna je stylová, moderní hi-tech aréna, která se nachází v Brně, pár minut od centra na ulici Jugoslávská 5. Aréna nabízí výjimečné prostředí pro hru známou jako „Lasertag“ nebo také „Laser Game“. Hra je určena pro jednotlivce i týmy.

Cílem hry je zastřelit ostatní hráče v aréně ve stanoveném čase 15 minut. Zásah nebolí, protože se jedná pouze o bezpečný laserový paprsek, jehož zásahy snímá vesta, kterou má každý hráč na sobě.

Nehrozí tedy žádné modřiny a hru tak hrají lidé všech věkových skupin, od školáků až po důchodce. Tron Laser Aréna má hned několik technologických vymožeností, které svým hráčům nabízí, a které byly navrženy speciálně na zakázku pro tuto arénu.

V Aréně jsou interaktivní laserové brány, které řídí automatizovaná technika. Laserová brána se po průchodu hráče aktivuje a uzavře tak průchod dalším hráčům, kteří jej pronásledují.

Díky aktivnímu systému sledování aktuálních pozic hráčů a jejich aktuálního skóre se v aréně mění taktické a herní mechanismy přímo při hře. Aréna tak například silnějším hráčům poskytuje výhodu, kdy jim uvolní průchody a slabším hráčům je naopak uzavře (laserovými bránami).

Různě v aréně jsou také rozmístěna speciální tlustostěnná zrcadla, která odhalují různé kouty arény a díky tomu nesou název „holografická“. Skrze tato speciální zrcadla lze nejen vidět, ale také střílet, jelikož se od nich laserový paprsek ze zbraní odráží.

Nabízeno je více módů a hudebních motivů. Aktuálně jich je šest a jsou inspirovány počítačovými hrami nebo filmy, jako Tron: Legacy, Vetřelec nebo Mortal Kombat.

V nabídce jsou i speciální módy: ponoření se do vřavy bitvy, střelby a helikoptér v módu War anebo hudební motiv inspirovaný Westernem, kde zaznívá například hudba z nového filmu Nespoutaný Django.

V Aréně je nainstalovaná také výkonná vzduchotechnika, a pro hráče jsou připraveny i sprchy, což žádná aréna v Brně nenabízí. Po hře mohou hráči „skočit“ na pivo, Kofolu nebo pizzu na Bowling Bar, který je ve stejném patře.

„Měli jsme jasnou vizi, jak by to mělo vypadat. Každého z nás hra chytla. Je to adrenalin, vzrušení, perfektní zábava a člověk se za těch pár minut pořádně naběhá, což prospívá i tělu. Odvedli jsme velký kus práce. Zapojit a sladit všechnu techniku, kterou jsme si namysleli, bylo náročné,“ říká Lukáš Churý, jeden ze spoluautorů projektu.

Zdroj: ČTK
Foto: www.tronlaserarena.cz

Štítky Brno, laser aréna, Tron Laser Aréna, moderní hi-tech aréna, hra, Lasertag, Laser Game, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má nejmodernější Laser arénu ve střední Evropě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.