Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno chce získat sportovní areál u Anthroposu, plánuje tam hřiště

Brno plánuje, že za miliony korun vybuduje hřiště v nevyužívaném sportovním areálu poblíž muzejního pavilonu Anthropos. Řekla to primátorova náměstkyně Klára Liptáková (KDU-ČSL).

Prostor je nyní veřejnosti nepřístupný. Část pozemků vlastní Brno a část ministerstvo obrany. Proto ho město požádá o bezplatný převod zbylých pozemků. Zázemí by v areálu mohly podle Liptákové najít oddíly malé kopané, ale využívat by ho mohla i veřejnost.

Pozemky jsou blízko pavilonu Moravského zemského muzea, výstaviště a koupaliště Riviéra. "Je to krásné přírodní prostředí obklopené zelení a lesoparkem kolem Anthroposu. Vede tam cyklostezka, teče tam řeka. Leží přitom v centru města a je dobře dostupné. Brno potřebuje takové lokality k trávení volného času," uvedla Liptáková.

Podle ní by v místě mohla vzniknout různá hřiště i bruslařská dráha. "Ve hře je také varianta pro rychlobruslení. Velké využití by mohla najít malá kopaná. Je to sport, který má budoucnost. Mnoho malých chlapců rádo hraje fotbal, přitom k tomu není vždy potřeba velké fotbalové hřiště," uvedla Liptáková.

Město se bude snažit pozemky od ministerstva získat v letošním roce, chtějí co nejdříve poslat žádost. Potom zpracuje dokumentaci, co přesně s areálem udělá. "Zatím je předčasné mluvit o částce, ale určitě bychom na úpravu vynaložili miliony korun vzhledem k velikosti plochy. Rozhodně by se tam neměly stavět haly, protože je to tak líbezné místo, že by bylo škoda o něj přijít," dodala Liptáková. V případě kladného vyřízení převodu pozemků by práce mohly začít v příštím roce.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Anthropos, Klára Liptáková, pozemek, KDU-ČSL, Moravské zemské muzeum, sportovní areál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce získat sportovní areál u Anthroposu, plánuje tam hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.