Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brněnští strážníci si vytvořili mobilní kamerový systém

Brněnští strážníci si vytvořili mobilní kamerový systém. Jeho součástí jsou dvě kamery, které lze umístit kdekoli ve městě, aniž by musely mít pevné připojení přes optický kabel. Kamery jsou propojeny s počítači, tablety a také telefony strážníků pomocí mobilních dat, řekl dnes novinářům ředitel brněnské městské policie Bohumil Šimek. Vytvoření systému přišlo na asi 70.000 korun.

"V letošním roce jsme si zařízení testovali, a protože se osvědčilo, v příštím roce si pořídíme další dvě mobilní kamery," uvedl ředitel. Už nyní strážníci dohlížejí na bezpečnost v ulicích Brna prostřednictvím desítek kamer. Ty ale nelze podle potřeby přesouvat; jsou umístěny na pevných bodech a propojeny s bezpečnostním systémem pomocí optických kabelů.

Mobilní kamery pracují na baterie, které vydrží v provozu tři až čtyři dny. Umístit je lze nejen na sloupy veřejného osvětlení nebo budovy, ale třeba i do korun stromů v místech, kde strážníci řeší aktuální problémy. Městská policie je využívá k monitoringu demonstrací nebo míst, na nichž se často opakují krádeže, vandalství či výtržnictví.

Při testování mobilních kamer strážníci v uplynulých dnech například dopadli v Brně-Židenicích muže, který tam zakládal černé skládky. Zajistili také skupinu výtržníků, jež v opilosti vyvolávala hádky a rvačky s kolemjdoucími.

Přenosné kamery jsou vybaveny infračerveným přísvitem, což znamená, že si technika sama zaostří po setmění nebo při změně klimatických podmínek.

Zdroj: ČTK

Štítky ČR, policie, kamery, Brno, videokamera, kamerový systém, Bohumil Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští strážníci si vytvořili mobilní kamerový systém  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.