Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnský učitel bojující za separatisty na Ukrajině je podle své sestry mrtev

Koncem srpna a opakovaně dnes přišly některé internetové servery se zprávou, že učitel tělocviku a občanské nauky z Líšně Ivo Stejskal (40) padnul při bojích na východě Ukrajiny. Stejskal spolu s dalšími prorusky orientovanými českými občany odjel do Doněcku a Luhansku bojovat proti údajně fašistické ukrajinské vládě. Smrt svého bratra pro deník Blesk potvrdila jeho sestra.

"Pan Stejskal byl super učitel. Hodný, ale také přísný. Hodně dbal na řád a pravidla," sdělil Brněnské Drbně Stejskalův bývalý žák Aleš Trnka. "Nečekal bych, že zrovna on něco takového udělá nebo že bude schopen dobrovolně odejít do války," pokračuje Trnka. Na svého tělocvikáře zavzpomínala i Markéta Gabrhelová: "Byl velmi rázný a přísný. Nic nikomu nedal zadarmo a jeho známkování bylo docela tvrdé. Jen kvůli tomu, že mi nešel volejbal (naopak mi šel běh apod.), mi chtěl dát trojku z tělocviku. Tím mi chtěl pokazit vysvědčení a znepříjemnit tak přijetí na střední školu. Nakonec jsem si po několika vyučovacích hodinách takřka vyběhala dvojku. Na škole se říkalo, že měl osobní problémy, takže odtud možná vycházelo jeho přísné jednání," sdělila bývalá začka.

Podle deníku Blesk existuje možnost, že Stejskal nebojoval úplně nezištně, ale že se nechal najmout jako žoldák za poměrně vysokou mzdu. Ta podle Blesku údajně dosahuje až 300 amerických dolarů denně.

Internetový magazín Echo24 a slovenský portál Čas dnes uvedly, že čeští občané Ivo Stejskal z Brna a Vojta Hlinka ze Žatce padli nedaleko vesnice Mijusinck, kde také byli hned pohřbeni. Odvolávají se na informace od dalších lidí, kteří se přidali k separatistům a mají mít informace o smrti dvou Čechů.

Ivo Stejskal se stal známým zejména po uveřejnění videa z jeho vystoupení na náměstí v Doněcku. Toto video umístili na své stránky členové okresní stranické organizace Komunistické strany Čech a Moravy z Frýdku-Místku.

Štítky učitel, ivo stejskal, Brno, Ukrajina, separatisté, boje, úmrtí, smrt, Doněck, Blesk, Luhansk, Líšeň, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský učitel bojující za separatisty na Ukrajině je podle své sestry mrtev  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.