Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brněnské studio ČT má nového ředitele

 
středa, 2. července 2014, 09:24

Brněnské studio České televize má nového ředitele. 1. července 2014 se ujal této funkce Jan Souček. Zaměstnancům a spolupracovníkům studia ho dnes představil generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Jana Součka zvolila Rada České televize 18. června 2014 poté, co postoupil do posledního kola výběrového řízení, do kterého se přihlásilo celkem 19 uchazečů. „Do vedení brněnského studia jsme hledali osobnost, která prokáže nejen vysoké odborné znalosti a kompetence, ale přesvědčí nás i o tom, že má skutečné odhodlání a chuť pozdvihnout prestiž studia a zapojit jej do širší spolupráce s ostatními významnými institucemi v regionu,“ odůvodnil svůj návrh jmenovat ředitelem právě Jana Součka generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Čtyřicetiletý Jan Souček se narodil v Brně, absolvoval brněnskou právnickou fakultu a svou mediální dráhu odstartoval v roce 1994, kdy jako reportér přispíval do Televizních novin TV NOVA. V uplynulých dvaceti letech prošel řadou výkonných i manažerských pozic v elektronických médiích i v komerční sféře komunikačních agentur. V brněnském studiu České televize působil mimo jiné v letech 2007-2012 jako šéfdramaturg zábavné tvorby. Nyní vyučuje rozhlasovou žurnalistiku na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity a do konce června byl editorem zpravodajství a publicistiky v Českém rozhlase. Žije v Brně.

„Důvěry, kterou jsem od České televize dostal, si vážím a výkon funkce ředitele studia vnímám jako výzvu i závazek. V Brně je na co navazovat a ještě více je toho možné zlepšit. Chtěl bych brněnskému studiu vrátit ducha hrdého, zodpovědného a respektovaného patriota,“ říká Jan Souček.

Tisková zpráva

 


 

Kam dál?

Žena našla tablet i s nabíječkou, donesla jej strážníkům

úterý, 1. července 2014, 22:27

Dobrých zpráv není nikdy dost a když někdo odolá vábení snadného zisku na úkor někoho jiného, zaslouží si naše uznání....

Na Masarykově ulici padaly kusy římsy

úterý, 1. července 2014, 10:55

Brňané, procházející frekventovanou Masarykovou ulicí , měli v posledních dnech více štěstí než čekali. V pondělí brzy...

Učitelka, která zachránila kluky ze studny, dostala medaili kraje

středa, 25. června 2014, 12:37

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) dnes udělil zlatou medaili kraje učitelce mateřské školy z Bohdalic-Pavlovic u...

Brno-střed otevřelo infocentrum na Zelňáku, funguje i v neděli

úterý, 24. června 2014, 17:11

V pondělí 23. června zahájil starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka provoz nového infocentra. To je určeno jak...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Filmem roku je Omerzuova roadmovie Všechno bude s šesti lvy

Chlapecká roadmovie Všechno bude režiséra slovinského původu Olmo Omerzua opanovala 26. ročník filmových a televizních cen Český lev 2018 v pražském Rudolfinu. Film získal šest Českých lvů včetně ceny za nejlepší film, nejlepší režii, scénář i herecké výkony Elišky Křenkové a Jana Františka Uhera ve vedlejších rolích. Historický politický thriller Toman Ondřeje Trojana, který měl rekordních 13 nominací, nakonec nezískal ani jedinou skleněnou lví sošku.

KOMENTÁŘ: Rychlý internet v obcích? Memorandum obcí nad Prahou ukazuje, jak na to

Všichni se shodují na tom, že rychlý a stabilní internet bude vytvářet základ naší konkurenceschopnosti v následující dekádě. Ale nejen to… Rychlý internet je také klíčovým pilířem pro vyrovnávání příjmových disproporcí mezi jednotlivými regiony. V analogovém světě je vzdálenost hlavní bariérou mobility na trhu práce, v digitálním světě ale tato bariéra padá. Takže otázka zní: Jak přivést do menších obcí rychlý a stabilní internet?

Sníst, nebo vyhodit prošlé potraviny?

Prošlé potraviny nepatří automaticky do koše. Spotřebitelská organizace dTest vydala praktického průvodce, který pomáhá určit, jestli je možné prošlou potravinu ještě sníst, nebo je už nutné ji vyhodit.