Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnské přednádraží se začne upravovat už o víkendu

Prostředí před brněnským hlavním nádražím se začne měnit k lepšímu už o víkendu. Dělníci předláždí chodník před nádražní budovou až k podjezdu do Křenové ulice a také chodník od podjezdu směrem k hotelu Grand. Informovala Ilona Cahová z Brněnských komunikací.

Projekt za osm milionů korun bude však spíše kosmetickou úpravou. Kompletní oprava přednádraží bude až součástí rekonstrukce Benešovy ulice nejdříve za dva roky.

Rozpraskaný asfaltový chodník před východem z nádražní budovy nahradí žulová dlažba, vysaten tam bude jeden strom, po jehož obvodu bude lavička."Směrem k podjezdu bude položen nový povrch z betonové dlažby. Opraví se také chodník u trolejbusových zastávek, kde bude žulová mozaika, a úpravou projde i chodník od viaduktu k hotelu Grand," uvedla Cahová. U něj se také vybourají zbytky rozpadajících se zídek, vybourají se základy někdejších kiosků a zmizí trafika. Plocha mezi stávajícím parkovištěm a chodníkem se dosype zeminou a vznikne tam nová opěrná zídka. "Vysázíme zde také pět
nových stromů
," uvedla Cahová.

Během úprav bude do prostoru umístěno devět laviček a nové odpadkové koše. Během víkendu budou pokáceny stromy a stavba začne až 23. března kvůli koordinaci se železničními výlukami. Dokončení se předpokládá do konce července.

Současné úpravy by měly přispět ke kultivaci přednádražního prostoru. Ovšem úprava tramvajových zastávek, vyústění podchodů a kompletní řešení nepřehledné dopravní situace bude až součástí oprav Benešovy ulice. Aktuálně se zpracovává projektová dokumentace a podle primátorova náměstka Richarda Mrázka (ANO) by se dalo začít se stavbou v roce 2017 v případě, že se nevyskytnou větší překážky.

Zdroj: ČTK

Štítky chodník, strom, Richard Mrázek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské přednádraží se začne upravovat už o víkendu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.