Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnská zoo poskytla azyl uprchlíkům z Prahy

Aktualizováno Brněnští chovatelé během úterní noci přivezli vzácný náklad. Dvacet zvířat ze zatopené pražské zoologické zahrady získalo azyl v zázemí brněnské zoo. Nejsledovanějším zvířetem je bezpochyby samice tygra malajského, dále se jedná o leguány nosorohé, kočku rybářskou a několik ptáků.

Zvířata nebudou součástí přístupné expozice zahrady. Tygr je umístěn na veterinární stanici, ostatní zířata na ubikacích v příslušných pavilonech, které nejsou návštěvníkům dostupné.

Příprava transportu zvířat začala v úterý dopoledne, kdy bylo rozhodnuto o poskytnutí pomoci. O několik hodin později pak vyrazilo nákladní auto vybavené přepravními bednami. „Pohled na zaplavenou zoo je velmi deprimující a my jsme rádi, že můžeme našim kolegům a zvířatům pomoct. Tygřici nám pražští kolegové naložili do speciální bedny a celý transport proběhl bez
problémů, i když je tato situace pro zvířata velmi stresující. Zatím není jasné, jak dlouho v Brně zůstanou,“
říká vedoucí chovatelského úseku Zoo Brno Ilona Pšenková.

V pražské zoo se brněnští chovatelé setkali s kolegy z Olomouce, kteří si odvezli levharta jávského, tygra sumaterského a dvojici lemurů. Ti také poskytli auto pro přepravu tygra do Brna.

Tygřice místo levhartů, leguánky k brněnskému samci

Zoo nyní má dva páry levhartů. Starší pár by měl během několika týdnů odjet do zoo ve Starém Oskolu v Rusku. Jeho výběh by mohla obsadit právě samice tygra malajského. Dvě leguání samice byly umístěny k brněnskému samci, ptáci jsou nyní v klecích v zázemí zoologické zahrady.

Tisková mluvčí Zoo Brno nám sdělila, že zvířata nebyla nijak uspávána ani tlumena. Zoo také byla připravena převzít větší množství menších zvířat, ale situace si vyžádala umístění pouze 20 zvířat.

Štítky zoo, Brno, povodně, Praha, zvířata, azyl, záchrana, tygr malajský, Zoologická zahrada Brno, tygr, ZOO Praha, kočka, uprchlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo poskytla azyl uprchlíkům z Prahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.