Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská zoo má nové lachtany. Výměnou za Kometu

Trojice lachtanů medvědích se v pátek ráno poprvé vydala na průzkum nového domova v brněnské zoo. Zahrada je získala z ruského Rostova na Donu, kam na konci zimy poputuje roční lední medvědice Kometa.

Z Ruska přepravilo jednoho samce a dvě samice letadlo. „V současnosti jsme jedinou zoo v České republice, která lachtany medvědí chová. Ve světě jsou pak k vidění asi jen v šesti zahradách,“ řekla mluvčí brněnské zoo Monika Brindzáková.

Trojice obývá výběh po jednadvacetileté lachtanici Gejše, kterou chovatelé v úterý převezli do německého Lipska, kde ji čeká šest lachtanů jihoafrických a velký bazén. „Do nového domova dorazila v pořádku. Nyní je v karanténě, aby ji mohli pracovníci lépe sledovat,“ informovala mluvčí.

Ploutvonožce čeká kromě nového prostředí ještě jedna změna. „Jména, která dostali lachtani v Rusku, jsou příliš složitá. Proto jim chovatelé vymyslí české varianty, které se budou lépe vyslovovat,“ sdělil ředitel brněnské zoo Martin Hovorka.

V zahradě věří, že si návštěvníci lachtany zamilují. „Jsou to hravá mláďata, která navíc nejsou z člověka vyplašená,“ podotkl Hovorka.

Na nové obyvatele zoo se těší například Brňanka Kateřina Válková. „Přes svátky si určitě udělám čas a zajdu se na ně podívat,“ uzavřela Válková.

Autoři

Štítky zoo, lachtan, Kometa, Zoologická zahrada Brno, Rusko, Rostov, Lipsko, zahrada, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo má nové lachtany. Výměnou za Kometu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.