Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brněnská veterina vybuduje za 56 mil. Kč centrum technologie masa

Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně (VFU) vybuduje moderní Centrum technologie masa a masných výrobků. Vznikne opravou budovy fakulty veterinární hygieny a ekologie Potřebných 56 milionů korun univerzita získala převážně z evropských fondů. Přestavba skončí v září 2014.

Fakulta získá prostory pro výuku i výzkum v oblasti hygieny a technologie potravin živočišného původu, ale hlavně dílnu pro zpracování masa a masných výrobků. Studium zpracování masa je povinnou součástí přípravy veterinárních lékařů.


V přízemí objektu bude dílna včetně technického zázemí, strojovny, chladírny a mrazírny, dále sklad a učebny. Do druhého nadzemního podlaží umístili projektanti především pracovny pro doktorandy a specializované laboratoře.

Univerzita zanedlouho vypíše výběrové řízení na provedení stavby. Škola za několik posledních let areál výrazně zmodernizovala a postupně získala tři ocenění pro Stavbu Jihomoravského kraje.

Odborníci takto ohodnotili Pavilon klinik malých zvířat, Kliniku chorob prasat a naposledy také novostavbu Studijního a informačního centra.

Nyní škola dokončuje Pavilon patobiologie, buduje Pavilon farmacie II v severní části areálu a připravuje stavbu Pavilonu aviární medicíny. Příští rok přijde na řadu komplex autodopravy a
údržby.

Zdroj: ČTK
Foto: www.vfu.cz

Štítky Brněnská, veterina, vybuduje, za, 56, mil., , centrum, technologie, masa, maso, Brno, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská veterina vybuduje za 56 mil. Kč centrum technologie masa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.