Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnská přehrada láká bruslaře, led má 20 centimetrů

Led na Brněnské přehradě po sérii chladnějších dní dosáhl síly 20 centimetrů a je tak relativně bezpečný pro bruslaře.

Zamrzlá přehrada je oblíbenou zimní atrakcí Brňanů. Mnozí zřejmě o víkendu a nadcházejících jarních prázdninách vyrazí na brusle nebo na procházku po ledové ploše.

Městská policie, která pravidelně sleduje sílu ledu, však dále nabádá návštěvníky k opatrnosti. Poslední měření provedli strážníci v pátek. V noci na dnešek v Brně mrzlo, led tak dále zpevňuje.

„Zvýšené opatrnosti je však zapotřebí dbát při vstupu na led, kde je kra popraskaná,“ uvedla mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Pevná ledová plocha měří několik kilometrů, bezpečná zóna však končí za Roklí. V úseku mezi Roklí a Veverskou Bítýškou hrozí nebezpečí propadnutí do vody.

Zamrzly také další vodní plochy na území Brna. V Mariánském údolí u Muchovy boudy má led sílu 25 centimetrů, na dalších rybnících v údolí o dva centimetry méně. Žebětínský rybník pokrývá vrstva ledu o síle 22 centimetrů. Led na Holáseckých jezerech měří asi 17 centimetrů.

Zdroj: ČTK

Štítky Brněnská přehrada, bruslaři, led, HC Kometa Brno, jarní prázdniny, Brno, Rokle, Veverská Bítýška, Mariánské údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská přehrada láká bruslaře, led má 20 centimetrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.