Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Blansko zatím developera pro zchátralý hotel Dukla nesehnalo

Radnice v Blansku zatím není úspěšná v hledání investora, který by se postaral o zchátralý hotel Dukla v jeho centru. Letos vypsala dvě výběrová řízení, v nichž chtěla získat developera. V prvním se přihlásila firma, která ale od záměru couvla, ve druhém, jež skončilo v pátek, se neozval nikdo. Dnes to řekl starosta města Lubomír Toufar (ČSSD).

"Zkusíme to ještě potřetí, ale změníme strategii. Dřívější řízení byla čtvrtletní. Připravované třetí bude trvat půl roku. Navíc sami aktivně oslovíme největší a nejznámější developery s nabídkou, aby u nás investovali," uvedl starosta.

Město koupilo před časem hotel v dražbě za 30,5 milionu korun. Stojí v centru na náměstí Republiky. Důvodem k nákupu byly obavy lidí z toho, že objekt koupí někdo jiný a udělá z něj ubytovnu pro sociálně slabé a nepřizpůsobivé lidi odjinud. 

Radnice chce hotel buď zbourat a na jeho místě postavit nový objekt, anebo Duklu opravit, popřípadě ji strhnout a na jejím místě vytvořit park. Nemá na to peníze, shání developera. Jen demolice rozlehlé budovy by přišla na 15 milionů korun.

Hotel Dukla patřil za komunismu k nejhonosnějším ubytovacím zařízením Moravského krasu. Sloužil jako zázemí zejména turistům ze západní Evropy. Bezmála 20 let ale chátrá a podle architektů hyzdí centrum města.

Zdroj ČTK

Štítky hotel Dukla, Blansko, hotel, developer, Lubomír Toufar, ČSSD, Náměstí republiky, Západní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blansko zatím developera pro zchátralý hotel Dukla nesehnalo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.