Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Biskup Cikrle dnes v Brně poobědval s bezdomovci i seniory

Brněnský biskup Vojtěch Cikrle dnes poobědval spolu se 170 bezdomovci, důchodci a také zástupci romské komunity. Vánoční akci uspořádala církevní komunita Sant Egidio na faře kostela svatého Jakuba v centru Brna. Ve městě se uskutečnila podesáté, biskup chtěl svou účastí podpořit ty, na něž většinová společnost zapomíná.

"Nevím, jestli si uvědomujeme, že se máme nadstandardně dobře. Že jsou lidé, kteří nemají domov, nemají své blízké, nemají co jíst. Mají starosti na hranici boje o holý život," řekl Cikrle k tomu, proč se rozhodl akci komunity Sant Egidio podpořit. Vánoční obědy pro chudé pořádá sdružení po celém světě, v České republice také v Praze a Olomouci.

Biskup zdůraznil, že o vánočních svátcích by lidé neměli slavit narození Krista sami, což platí i pro bezdomovce nebo seniory. Zároveň veřejnost vyzval, aby ve svátečním shonu nezapomněla na hlavní smysl vánočních svátků.

Cikrle si s každým účastníkem oběda připil na zdraví, popřál mu vše nejlepší, všem požehnal a společně si zazpívali koledy. Pak už se podával hovězí vývar a kapr s bramborovým salátem. 

Letos byli nově u vánočního oběda přivítáni i zástupci romské komunity, z nichž mnozí podle pořadatelů také trpí pocitem, že jsou vyloučeni z většinové společnosti.

Zdroj: ČTK
Foto: Wikipedia, Josef Plch

Štítky církve, sociální, charita, Vánoce, Brno, Vojtěch Cikrle, bezdomovec, komunita, Česko, Praha, Olomouc, Wikipedie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biskup Cikrle dnes v Brně poobědval s bezdomovci i seniory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.