Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bazény bude nově provozovat jedna městská společnost

Bazény, koupaliště a lázně v Brně bude od května provozovat jedna městská společnost Starez-sport. Dosud existovaly dvě městské společnosti, magistrát se rozhodl jednu z nich zrušit, ušetří tím necelé čtyři miliony korun ročně.

Pro návštěvníky to bude zřejmě znamenat větší komfort, co se týče otevírací doby či odbavování u vstupu. Magistrát se rozhodl zrušit příspěvkovou organizaci Lázně města Brna, které měly letos hospodařit se 14,9 milionu korun.

Bazén Ponávka, koupaliště v Zábrdovicích a lázně Rašínova tak přejdou pod Starez, který hospodaří s aquaparkem v Kohoutovicích, plaveckým stadionem Lužánky, koupalištěm Riviéra a kluzištěm za Lužánkami.

„Pro návštěvníky by měly být změny spíše k lepšímu z hlediska různých drobností, například budou odbavovaní podobným stylem jako v zařízeních odbavovaných Starezem. Myslím, že je logické, že se všechna tato zařízení sjednotí a budou provozována jednou společností,“ řekl náměstek primátora Oliver Pospíšil.

Zlepšit by se podle něj mohla například situace na koupališti v Zábrdovicích, které leží blízko sociálně vyloučené lokality.

„Je to otázka způsobu provozování, aby se tam lidé cítili komfortně a bezpečně. To považuji za prioritní úkol, se kterým by si měl Starez poradit,“ uvedl náměstek.

Organizace Lázně města Brna by měla být zrušena k 30. dubnu. Mluvčí společnosti Starez-sport Simona Měkynová se zatím k chystaným změnám nechtěla vyjádřit.

„Až budou podepsané smlouvy a bude stoprocentní, že ta zařízení přejdou pod nás, tak se k tomu vyjádříme,“ řekla. Záměr projednali ve středu radní a musí ho schválit zastupitelstvo.

Zdroj: ČTK
Foto: www.bazenzaluzankami.cz

Štítky Rekreace, správá, bazény, koupaliště, lázně, Brno, Starez-sport, Zábrdovice, Lužánky, Oliver Pospíšil, Rašín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazény bude nově provozovat jedna městská společnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.