Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Aplikace Modré Brno poradí, kde najít nejbližší poštu nebo stojan na kolo

Jednoduchou a rychlou orientaci v Brně zajistí mobilní aplikace Modré Brno. Lidé v ní najdou polohu bankomatů v okolí, zjistí ceny taxi služeb nebo se dozví, kde si můžou vyřídit řidičský průkaz. Aplikaci ve středu představil starosta Brna-středu Libor Šťástka.

Po spuštění aplikace se lidem zobrazí základní kategorie doprava, volný čas, pomoc v nouzi a potřebuji. „V kategorii doprava si mohou Brňané koupit například SMS jízdenku. Výhodou je, že se jim zobrazí i orientační odpočet, jak dlouho ještě lístek platí,“ popsal Zbyněk Vičar ze společnosti X Production, která aplikaci vytvořila.

V kategorii pomoc v nouzi zase uživatelé zjistí, kde se nachází lékařská pohotovost, nebo kdo jim o půlnoci opraví zámek. „V aplikaci je také poloha defibrilátorů. Lidé totiž často vědí, že ve městě jsou, netuší však, kde se nachází,“ vysvětlil Šťástka.

Kategorie volný čas nabízí programy kin nebo adresy klubů. „Aplikace pracuje s časem. Pokud je podnik otevřený, ikona u něj svítí, v opačném případě je ztmavená,“ informoval Vičar.

Modré Brno také uživatelům najde nejbližší záchod, poštu, nebo bankomat. „Do budoucna chceme zavést i funkci, kdy by lidé mohli fotit například nepořádek na ulici. Data by pak odeslali na radnici, která by problém řešila,“ řekl Šťástka. Vývojáři aplikaci rozšíří také o mapu s polohou městské hromadné dopravy.

Modré Brno funguje i bez připojení na internet. „Lidem se pak podle GPS souřadnic najde například nejbližší stojan na kolo a zobrazí se základní data,“ uvedl Vičar. V budoucnu by problém s placeným mobilním připojením mohl řešit i seznam bezplatných wi-fi připojení ve městě, který chtějí tvůrci do aplikace přidat.

Vývoj aplikace zaplatila brněnská ODS, lidé v ní však žádné politické informace nenajdou. „Bezplatně si ji mohou stáhnout a používat uživatelé mobilních telefonů s operačními systémy iOS a Androidem,“ sdělil Vičar. Doplnil, že za první týden si ji stáhlo dva a půl tisíce majitelů iPhonů a přes dvě stovky Brňanů s Androidem.

ČTĚTE VÍCE: Recenze: Aplikace Modré Brno usnadní Brňanům život

Autoři

Štítky modre, Brno, aplikace, stred, libor, stastka, iPhone, Android, zpravy, 2014, Libor Šťástka, Zbyněk Vičar, Brno-střed, X Production, ODS, iOS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aplikace Modré Brno poradí, kde najít nejbližší poštu nebo stojan na kolo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.