Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Akvapark v Pasohlávkách očekává první hosty za čtvrt roku

Na přelomu letošního června a července má přivítat první návštěvníky nový zábavní park Aqualand Moravia v Pasohlávkách u Novomlýnských nádrží. Je součástí projektu Lázeňské a rekreační zóny Pasohlávky a jeho maximální denní kapacita bude 8 000 lidí.

Investor ŽS Real vložil do projektu jednu miliardu korun a 300 milionů čerpal z Regionálního operačního programu Jihovýchod. Akvapark bude největší na jižní Moravě.

Primát měl dosud kuřimský, jenž stál 168 milionů korun a jeho kapacita je desetinová. Proti největšímu českému vodnímu areálu v Čestlicích u Prahy je pasohlávecký o polovinu levnější, vodní plochy budou však zhruba o 500 metrů čtverečních větší.

V Pasohlávkách už mají hotovou hrubou stavbu. „Nyní pracujeme na interiéru a instalaci vodních atrakcí,“ informoval zástupce investora René Kloos. Projekt počítá jak s návštěvami rodin s dětmi, tak lidí, kteří chtějí extrémní vodní atrakce.

V areálu bude plavecký bazén, dětský bazén, termální lázně, venkovní i vnitřní atrakce. Součástí bude i oddělená wellness zóna pro relaxaci a regeneraci a restaurace. Ceník vstupného společnost zatím tvoří.

Už nyní se nabírají zaměstnanci, práci tam celosezonně najde zhruba 80 lidí. Jelikož se Pasohlávky nacházejí na severu Novomlýnských nádrží, je to šance pro lidi z Pohořelicka, Mikulovska a samozřejmě přímo z Pasohlávek.

„Hledáme plavčíky, maséry, údržbáře, ale i ekonomy, pracovníky marketingu či IT specialisty,“ uvedl Kloos. Přes letní sezonu se nabízí zhruba dalších 30 pracovních míst. Pozitivní vliv na zaměstnanost a podnikatelské prostředí si chválí i starosta Pasohlávek Tomáš Ingr.

Akvapark bude patřit se sedmi vodními plochami s výměrou 3 000 metrů čtverečních k největším v zemi. Pro termální bazén využije geotermální vrt Mušov, který má osvědčení přírodního léčivého zdroje od ministerstva zdravotnictví.

Na parkoviště se vejde 350 aut a devět autobusů a provozovatel počítá s bezplatnou autobusovou linkou z Brna. V dalších letech má vzniknout na poloostrově u autokempu Merkur dům pro lázeňské hosty, kteří se přijedou léčit.

Zdroj: ČTK

Štítky stavby, rekreace, lázně, Pasohlávky, akvapark, projekt, Novomlýnská nádrž, Aqualand Moravia, Praha, Jihomoravský kraj, Čestlice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akvapark v Pasohlávkách očekává první hosty za čtvrt roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.