Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Máte básnickou duši? Hasiči vyhlašují soutěž o nejlepší báseň o požárnících

Všechny básnické duše by měly zbystřit! Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR vyhlašuje 10. ročník projektu Dávají za nás ruku do ohně. Náplní letošního ročníku je literární soutěž o nejlepší báseň o hasičích a pro hasiče.

Báseň na téma "Hasiči - 100 let nás zachraňují" můžou složit děti i dospělí. Zúčastnit se mohou děti z mateřské školy, obou stupňů základní školy i dospělí. Rozsah básně stanoven není.

Básničky se mohou týkat jak profesionálních, tak dobrovolných hasičů. Do soutěže lze zaslat jen vlastní autorské literární příspěvky, které je možné doplnit ilustrací.

S básničkou zašle soutěžící také vyplněnou přihlášku stvrzenou vlastnoručním podpisem. Tím se uděluje souhlas s případným poskytnutím autorských práv. Ideální je pak vše naskenovat a v elektronické podobě zaslat emailem, případně poštou.

Nejlepší příspěvky budou otištěny a objeví se na oslavách 100 let české státnosti

Soutěžní práce je možné zasílat od 11. února do 31. července 2018. Hlavním porotcem soutěže bude generální ředitel republikových hasičů Drahoslav Ryba. Nejlepší vybrané příspěvky v každé soutěžní kategorii získají od hasičů dárky, budou otištěny v časopise 112 a použity v rámci oslav 100 let české státnosti. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 8. září 2018 v rámci akce Zbirožské hasičské tatrování.

Soutěžní příspěvky můžete poslat na email michaela.franclova@grh.izscr.cz (předmět e-mailu: Hasičská básnička) nebo na adresu MV-GŘ HZS ČR, Kloknerova 26, Poštovní přihrádka 69, 148 01 Praha 414.

Další informace naleznete na webových stránkách hasičů nebo na facebooku Hasičského záchranného sboru ČR.

 

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj HZS JMK

Štítky soutěž, báseň, hasiči, hasičská báseň, Hasičský záchranný sbor, Česko, Drahoslav Ryba, Facebook, Praha, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte básnickou duši? Hasiči vyhlašují soutěž o nejlepší báseň o požárnících  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.