Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stovky fanoušků dnes oslavily v Brně Krčmářovu stříbrnou medaili hromadným telemarkem

Stříbrnou medaili biatlonisty Michala Krčmáře a výročí 50 let od olympijského triumfu skokana Jiřího Rašky oslavili dnes návštěvníci Olympijského festivalu v Brně telemarkem. Napodobili tak české olympioniky, kteří vystřihli hromadný telemark při pátečním slavnostním zahájení her v Pchjongčchangu.

Výzva k této oslavě vzešla z pódia od českých sportovců, dnes v pravé poledne dorazili Raška Expresem z Prahy přímo do festivalového dějiště na brněnském výstavišti.

„Kdyby tyto velkolepé oslavy viděl děda, tak by měl určitě slzy v očích," řekl novinářům vnuk Jiřího Rašky Jan Mazoch, který byl se svou rodinou rovněž mezi cestujícími expresu. Speciálním vlakem do Brna zavítali také trojnásobný olympijský medailista v rychlostní kanoistice Josef Dostál, oštěpař Petr Frydrych, dvojnásobná olympijská vítězka ve vodním slalomu Štěpánka Hilgertová s manželem Lubošem a skokan na lyžích Dalibor Motejlek. Ten byl 11. února 1968 v Grenoblu první, kdo gratuloval Raškovi ke zlaté medaili.

„Cesta ve vlaku byla velice příjemná. Rozebrali jsme současnou situaci ve sportu, zavzpomínali na minulost a hlavně na Jiřího Rašku. Povykládali jsme si i s pasažéry," uvedla Hilgertová. Olympijský festival v Brně ji nadchl. „Věřím, že tato akce přivede děti k pravidelnému sportování."

Kajakář Dostál si nejvíce užil závěrečnou pomalou jízdu z nádraží v Brně po jednokolejce ulicí Poříčí na výstaviště, kde už vlaky jezdí pouze ve výjimečných případech. „Konec cesty městem byl hodně neobvyklý. Lidé na nás koukali a všechno si fotografovali. Jako by v Brně neviděli vlak. Byl to parádní zážitek," usmíval se Dostál. 

Za první dva dny navštívilo Olympijský festival v Brně okolo 13.000 diváků. Na páteční zahajovací den do areálu zavítalo 3500 lidí, v sobotu 9500 zájemců.

Vstupné na Olympijský festival v Ostravě a v Brně je 50 korun, děti do 150 cm a senioři mají vstup zdarma.

Foto Olympijský festival Brno | Zdroj ČTK

Štítky Olympijský park, Olympijský festival, Brno, telemark, oslavy, olympijské hry, Michal Krčmář, Jiří Raška, festival, stříbrná medaile, Pchjongčchang, Josef Dostál, Štěpánka Hilgertová, Petr Frydrych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky fanoušků dnes oslavily v Brně Krčmářovu stříbrnou medaili hromadným telemarkem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.