Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cestující z Brna do Ostravy a Olomouce čeká od pondělí čtyřdenní výluka

Cestující na hlavní rychlíkové trati z Brna do Ostravy a do Olomouce čeká od pondělí čtyřdenní výluka. Týká se všech rychlíků mezi Brnem a Ostravou, Brnem a Olomoucí a také osobních vlaků mezi Vyškovem a Nezamyslicemi. Trať bude neprůjezdná mezi 8:20 a 13:30 a místo vlaků pojedou autobusy. Vlaky a autobusy pojedou podle výlukových jízdních řádů.

Rychlíky do Olomouce nahradí autobus v úseku z Brna do Nezamyslic, osobní vlaky nepojedou v celé trase. V některých zastávkách a stanicích autobusy zastavují před nádražím, v obci zastavují ve Chvalkovicích na Hané a v Ivanovicích na Hané. V Brně autobusy odjíždějí jako obvykle od viaduktu přes Křenovou ulici.

U rychlíků na Ostravu využívají České dráhy klasické schéma, kdy autobus z Brna jede přes Vyškov a Kojetín do Hulína, kde lidé přestoupí do vlaků.

Výluky na staré jednokolejné trati jsou pravidlem několikrát za rok. Zmizí až po zprovoznění nové dvoukolejné trati z Brna do Přerova, jejíž stavu Správa železniční dopravní cesty připravuje. Lidé se po ní svezou dvousetkilometrovou rychlostí pravděpodobně kolem roku 2025.
 

Foto MilujiBrno.cz | Zdroj ČTK

Štítky výluka, České dráhy, Brno, Ostrava, Olomouc, Vyškov, Nezamyslice, Správa železniční dopravní cesty, Chvalkovice na Hané, Ivanovice na Hané, Kojetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující z Brna do Ostravy a Olomouce čeká od pondělí čtyřdenní výluka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.