Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Inspekce uzavřela kvůli otřesným hygienickým podmínkám asijské bistro u Svoboďáku

Státní potravinářská inspekce uzavřela v pátek asijské bistro Dragon u Svoboďáku. Důvodů pro to měla dostatek. Kuchyň byla v otřesném hygienickém stavu, v objektu dokonce žila kolonie švábů.

„Vzhledem ke skutečnosti, že hygienický a technický stav provozovny vylučoval bezpečnou přípravu pokrmů bez rizika kontaminace, inspektoři provozovnu na místě uzavřeli," uvedl tiskový mluvčí bistra Pavel Kopřiva.

Inspektoři v objektu evidovali rozsáhlý výskyt mrtvých i živých exemplářů lezoucího hmyzu (včetně švábů) v prostorách kuchyně. Kuchyňská zařízení včetně sporáku, grilu a lednic byla zanesená silnou vrstvou mastnoty a nečistot svědčící o dlouhodobé rezignaci na úklid.

Díky zatečeným stropům olupující se omítka v části provozovny představovala riziko kontaminace surovin a připravovaných pokrmů. Podlahy byly znečištěné mastnotou, zbytky potravin a obalů, prachem a uhynulým hmyzem.

Inspektoři nařídili provozovateli bistra odstranění všech zjištěných nedostatků a zahájí správní řízení o uložení pokuty. „Bistro zůstane uzavřené až do okamžiku, kdy opakovaná kontrola inspektory SZPI potvrdí, že stav provozovny odpovídá požadavkům právních předpisů," uzavřel Kopřiva.

Autoři | Foto SZPI | Zdroj SZPI

Štítky inspekce, uzavření, bistro dragon, svoboďák, švábi, bistro, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Inspekce uzavřela kvůli otřesným hygienickým podmínkám asijské bistro u Svoboďáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.