Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řeka, nebo Petrov? Městský architekt představí Brňanům stanovisko k poloze nádraží

Kde postavit nové brněnské nádraží? Proč městský architekt doporučuje variantu u řeky? Jak stavba nádraží ovlivní město a jeho části? Na tyto a další otázky odpoví Brňanům odborníci z Kanceláře architekta města Brna. Celkem osm setkání proběhne v únoru a březnu každý čtvrtek od 18 hodin. Lidé si mohou vybrat místo podle své městské části. První jízda startuje už 8. února v kinosále ZŠ Svážná v Novém Lískovci.

„Chceme Brňany seznámit s výsledky studie proveditelnosti, která vyhodnocuje základní varianty Řeka a Petrov. Představíme výhody a nevýhody obou variant a také vysvětlíme důvody, proč doporučujeme stavbu nového nádraží u řeky,“ shrnuje program setkání městský architekt Michal Sedláček.

Kancelář architekta města zveřejnila své stanovisko začátkem ledna a doporučila postavit nové nádraží u řeky. Stanovisko je výsledkem odborné analýzy Studie proveditelnosti železničního uzlu Brno, na kterém spolupracovalo dvanáct odborníků. Ti hodnotili souhrnně obě varianty, a to z hlediska dopravního, ekonomického a urbanistického. Odborné stanovisko bude sloužit jako jeden z podkladů pro rozhodování zastupitelů města.

„Stanovisko jsme postupně představili zástupcům koaličních klubů, starostům a zástupcům odborné veřejnosti. Teď jedeme za občany, rozdělili jsme si město na osm částí a naplánovali osm setkání tak, aby za námi v průběhu dvou měsíců mohli dorazit lidé z celého Brna,“ doplňuje Sedláček.

Ve druhé části setkání budou odborníci odpovídat na otázky občanů i na to, jak stavba nového nádraží ovlivní jejich městskou část. Vstup na setkání je zdarma. Seznam všech jízd najdete na webových stránkách.


Seznam setkání městského architekta s veřejností - začátek vždy v 18.00 hodin

8. 2. - Kinosál ZŠ Svážná (Svážná 438/9, Nový Lískovec)

15. 2. - Hvězdárna a planetárium Brno (Kraví hora 2, Brno-střed)

22. 2. - Dělnický dům Židenice (Jamborova 3323/65, Židenice)

1. 3. - Společenské centrum Lesná (Okružní 21, Brno-sever)

8. 3. - Společenské centrum Sýpka (Kytnerova 1a, Medlánky)

15. 3. - Psychiatrická nemocnice Brno (Húskova 1123/2, Černovice)

22. 3. - Společenské centrum Bystrc (Odbojářská 1127/2, Bystrc)

29. 3. – Kulturní dům Rubín (Makovského náměstí 3, Žabovřesky)

Tisková zpráva

Štítky nové hlavní nádraží, varianty, Kancelář architekta, KAM, besedy, Brno, architekt, Brněnský Petrov, Nový Lískovec, Kancelář architekta města Brna, Michal Sedláček, Bystrc, Hvězdárna a planetárium Brno, městská část

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řeka, nebo Petrov? Městský architekt představí Brňanům stanovisko k poloze nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.