Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně otevřeli druhý největší Impact Hub na světě

Od čtvrtka se může Brno pyšnit největším evropským coworkingovým centrem sítě Impact Hub. S rozlohou 3450 m² se řadí nejen na první místo na evropském kontinentě, ale zároveň se stává druhým největším sdíleným prostorem sítě Impact Hub na světě.

Rozsáhlá rekonstrukce objektu na Trnité ulici za zhruba 100 milionů korun se týkala celého spodního patra stávající budovy a vedlejší budovy přístavku. Nové prostory o rozloze přes 1700 m² nabízejí 11 kanceláří, konferenční místnosti a více jak 40 fixních stolů pro členy pracující ve sdíleném prostoru. Téměř 180 m² konferenčních prostor umožňuje velmi variabilní využití, největší konferenční místnost o rozloze 154 m² je přímo propojena s venkovním dvorem. Necelou polovinu nákladů poskytly programy Evropské unie.

Zasedací „sky“ místnost na střeše Impact Hubu návštěvníkům přináší unikátní pohled na průmyslové Brno. Díky přestavbě budovy získají členové a návštěvníci moderní a funkční prostory pro setkávání, pořádání eventů nebo pro vlastní práci.

Nejrychleji rostoucí coworking

Brněnský Impact Hub se řadí mezi nejrychleji rostoucí coworkingová centra sítě Impact Hub. Již po necelém roce od otevření zde bylo registrováno více než 300 členů. „Třetina našich členů pracuje v IT, 17 % se věnuje vzdělávání, 12 % marketingu, ostatní jsou různých profesí, od překladatelů, spisovatelů až po ilustrátory deskových her. 40 % firem jsou rozvíjející se a již fungující podniky, 38 % tvoří startupy, ostatní jsou ve fázi nápadů,“ dodala Irena Ošťádalová, ředitelka Impact Hub Brno.

Celosvětová síť

Globální síť Impact Hub tvoří 89 center, v Evropě jich je otevřených 45. Brněnský Impact Hub disponuje největší plochou sdíleného prostoru v Evropě, následuje Impact Hub v Zürichu (2450 m²) a Madridu (2250 m²). Ve světovém měřítku předčí Brno pouze prostor Impact Hub Seattle (4600 m²). V České republice tvoří síť 3 inovativní a podnikatelská centra - v Praze, Brně a Ostravě o celkové rozloze 6600 m² a více jak 1300 členech. Provozovatelem sítě je společnost Hub Ventures, která se v červnu tohoto roku chystá vstoupit na trh Start - Burzy cenných papírů Praha.

Hub je inspirativní pracovní prostor kombinující výhody plně vybavené kanceláře, internetové kavárny a podnikatelského inkubátoru. Využívají jej nezávislí profesionálové, zástupci firemní či neziskové sféry a široká veřejnost, která chce pravidelně získávat nové kontakty, podněty a příležitosti.

Existuje proto, aby v něm vznikaly a prakticky se realizovaly inovace. Jako podporu k tomu Hub poskytuje fyzický prostor, pořádá a hostí akce a realizuje akcelerační programy. Navíc funguje jako součást mezinárodní sítě, která umožňuje škálování byznysu i šíření myšlenek napříč všemi kontinenty.

Autoři | Foto David Mitty Mitáš | Zdroj Impact Hub

Štítky Brno, Evropská unie, Evropa, Burza cenných papírů Praha, HUB VENTURES a.s., Česko, Madrid, Praha, Seattle, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně otevřeli druhý největší Impact Hub na světě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.