Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ježiš, on mě zabije! říká na nejnovějším videu Tereza zadržená za pašování heroinu

Na internetu se objevila další videa, na kterých mluví zadržená Češka Tereza H. z Uherského Hradiště s celníky těsně po zadržení. Zatímco v předchozím videu přiznala, že věděla, že "něco" veze, na nejnovějším videu mluví anglicky s vyšetřovateli a mezitím si v češtině hlesne "Ježiš, on mě zabije". Oním mužem, kterého se Tereza bojí, může být obchodní partner Tarik, kterého Tereza prozradila pákistánské policii.

Na veřejnost se v posledních dvou dnech dostala hned dvě videa. Na jednom rozbalují celníci kufr, kde je pod dvojitým dnem schovaných 8,5 kilogramů heroinu. Tereza přitom sedí na gauči a nemá do breku daleko.

Ježiš, on mě zabije

Na druhém videu mluví Tereza co fotce nějakého muže, kterou má. Nejspíše jde o spojku, které měla kufr předat. „Mám jeho fotku někde v konverzaci. Fotku toho chlápka z Anglie," říká v angličtině Tereza. Následuje chvíle ticha, po které se Tereza chytne za hlavu a v češtině vydechne "Ježiš, on mě zabije".

Kdo je tím mužem, kterého se Tereza bojí, můžeme jen spekulovat. Při vyšetřování však Češka uvedla, že se v Pákistánu stýkala s jistým Tarikem TT. Na základě její výpovědi provedla pákistánská policie po městě okamžitě několik razií.

Věděla jsem, žě něco vezu

„Věděla jsem, že vevnitř něco je. Řekli mi, že je tam něco, do čeho když přimícháte další něco dalšího, vyrobíte z toho drogy," přiznala na videu Tereza H. „Ani jsem nevěděla, kde v zavazadle je to ukryté," dodala.

Myslela jsem, že to jsou dárky

Podle serveru Novinky.cz sdělila Tereza pákistánské televizi, že ji někdo do kufru zabalil tři sošky. „Přibalili mi něco do kufru, takové tři sošky, a řekli mi, že to jsou dárky. Prošla jsem normálně kontrolami. Až pak tady na odbavení jsem najednou měla problém. Vzali mé zavazadlo stranou a musela jsem ho otevřít. Bylo na něm něco jako lepidlo, říkala jsem si, že ho musel někdo mezitím otevřít, a začala jsem tušit, že mi tam někdo asi něco dal,“ tvrdila Tereza. 

Těhotná Britka dostala za šedesát kilo heroinu v Pákistánu doživotí

Tereza se podle ministerstva zahraničí nachází již ve vazbě v lauhárské věznici Kotlakhpat. Až skončí vyšetřování, čeká ji soud. Konkrétní termín podle ministerstva zatím stanoven nebyl.

V Pákistánu sice hrozí za obchod s drogami trest smrti, cizinci však zpravidla dostávají vysoké tresty vězení v nesmírně tvrdých vězeňských podmínkách. Jedním z takových případů je příběh Britky Khadiji Shah. Pětadvacetileté ženy v pokročilém stádiu těhotenství, kterou v roce 2012 zadrželi pákistánčtí policisté se 63 kilogramy heroinu. Shah dostala doživotí. Své dítě musela přitom porodit ve věznici, kde se tlačila v jedné místnosti s dalšími šesti ženami. Dítě prý porodila bez lékařské pomoci.

V Pákistánu již počtvrté

Podle deníku The Nation byla Češka v Pákistánu již počtvrté. České ministerstvo zahraničí zatím stále neobdrželo žádnou žádost o asistenci, Tereza H. je zatím nekontaktovala. 

Štítky heroin, Pákistán, Tereza H., pašování, video, Uherské Hradiště, kufr, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ježiš, on mě zabije! říká na nejnovějším videu Tereza zadržená za pašování heroinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.