Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nová možná směna za pozemky ke stadionu: Dům pánů z Kunštátu či krytá tržnice na Zelňáku

Brno nechá ocenit pět budov v centru města, u kterých pak zváží jejich směnu za nemovitosti bránící výstavbě nového fotbalového tadionu v lokalitě za Lužánkami. Patří mezi ně například loni zrekonstruovaná krytá tržnice na Zelném trhu nebo Dům pánů z Kunštátu.

Novinářům to dnes řekl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Garáže a tenisovou halu vlastní podnikatel Libor Procházka, se kterým město delší dobu hledá shodu. Brno už prohrálo soud kvůli užívání Procházkových nemovitostí jako parkoviště nebo komunikace a musí mu platit miliony. Další soud městu hrozí. Hodnota směny je zhruba čtvrt miliardy.

Brno nedávno zvažovalo směnu několika nájemních domů v centru, proti tomu se ale postavili obyvatelé těchto domů i část koalice. Zastupitelé se pak postavili proti směně.

Místo devíti domů v centru pět, zato významné

Proto vedení města vybralo dalších pět nemovitostí, které nechá ocenit. „Jsou to nemovitosti, na kterých proběhla v rámci koalice shoda," uvedl primátor Petr Vokřál (ANO). Týká se to kryté tržnice, která se loni otevřela po rekonstrukci téměř za 80 milionů, ale také Domu pánů z Kunštátu, jedné z budov magistrátu na Dominikánském náměstí a objektů na Starobrněnské ulici a na ulici Špilberk. Posudky na nemovitosti by měly být hotové v únoru.

Podle Mrázka současně městská společnost Brněnské komunikace podá tento týden připravenou žádost o územní rozhodnutí pro modernizaci fotbalového stadionu a potřebného parkoviště u ulice Sportovní.

Stadion za dvě miliardy má vzniknout v místě, kde je stadion starý. Zbrojovka, která tam v minulosti vyhrála titul, ho opustila na počátku tisíciletí a od té doby chátrá. Nový stadion má mít 30.000 míst.


 

Foto Martin Šeda, Artmap | Zdroj ČTK

Štítky Brno, nemovitost, dům, Dům pánů z Kunštátu, Kunštát, Richard Mrázek, ANO 2011, Lužánky, Zelný trh (Brno), Libor Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová možná směna za pozemky ke stadionu: Dům pánů z Kunštátu či krytá tržnice na Zelňáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.