Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči uctili památku svých zesnulých kolegů v Letmu

V pondělí večer uctili pietním aktem brněnští hasiči, kamarádi a příbuzní památku dvou zesnulých hasičů. David Kožuský a Jaroslav Gargula zemřeli 8.1.2002 při záchraně osob z hořícího kasína.

Každoročně se v den úmrtí obou hasičů setkávají jejich kolegové, kamarádi a příbuzní u památníku v místě tragické události u Hlavního nádraží. Věnci, květinami a svíčkami při minutě ticha uctívají památku obou hasičů.

Za svoji statečnost prokázanou při záchraně lidských životů byli oba hasiči po tragické události vyznamenáni ministrem vnitra medailí " ZA STATEČNOST ", David Kožuský byl mimořádně povýšen do hodnosti kapitán in memoriam, Jaroslav Gargula byl mimořádně povýšen do hodnosti poručík in memoriam.

Náhlé vzplanutí plynu

Den 8. ledna 2002 se stal pro brněnské hasiče černým dnem. Po příjezdu požáru kasína CARE se velitel družstva David Kožuský rozhodl provést průzkum za účelem nalezení pohřešovaného člověka, který se měl nacházet v hořícím objektu. Na průzkum se vydal společně Jaroslavem Gargulou. Při jejich misi však osobu došlo k nenadálému vzplanutí plynů a oba hasiči, spolu s člověkem, jehož hledali, na místě zemřeli.

c

Za svoji statečnost prokázanou při záchraně lidských životů byli oba hasiči po tragické události vyznamenáni ministrem vnitra medailí " ZA STATEČNOST ", npor. David Kožuský byl mimořádně povýšen do hodnosti kapitán in memoriam, nstržm. Jaroslav Gargula byl mimořádně povýšen do hodnosti poručík in memoriam.

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči uctili památku svých zesnulých kolegů v Letmu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.